Минулого тижня в Києві, по 599 маршруту (вулиця Шептицького — метро "Харківська"), запустили першу "електро-маршрутку".

Салон нового маршрутного таксі розрахований на 61 пасажира місць для сидіння 26+1.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook Типовий Київ.

Машина відноситься до электробусів п'ятого покоління. Електромотор потужністю 80/150 кВт живлять літій-залізо-фосфатні батареї ємністю 200 кВт. Їх вистачає на реальний пробіг по місту до 300 км. Батареї живучі і розраховані на 4,5 тис. циклів заряду-розряду, що дорівнює дванадцяти рокам експлуатації. Вартість автобуса — 280 тис. у.е.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, порушень правил дорожнього руху існує безліч, але не всі вони котируються як злісні і караються позбавленням прав. Юристи пояснили, в яких випадках вас можуть позбавити права сідати за кермо.

Одним з видів адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху є позбавлення водія права управління транспортними засобами. Отже, до ряду причин, з яких поліція може відібрати у водія документи віднесли натупне:

Водіння автомобіля, що має несправності, з якими заборонена експлуатація ТЗ, або переобладнаного з порушенням стандартів, або який підлягає обов'язковому техогляду, але своєчасно його не пройшов, якщо порушення вчинено повторно будь-яке з цих порушень протягом року — від 3 до 6 міс .;

Як раніше повідомляв "Знай.uа", у Києві сталася страшна ДТП, Volvo влетів у відбійник. У Подільському районі Києва автомобіль влетів у бетонний відбійник. В результаті аварії водій загинув.

Також "Знай.uа" писав про те, що четверо дітей провалилися під лід, але зуміли врятувати один одного, дивна історія з української глибинки.