У Києві батьки маленьких дітей здійняли паніку через нібито педофілів, які чіплялися до малечі на вулиці. Про ситуації пишуть очевидці в соцмережах та закликають пильніше стежити за своїми дітьми та колом їх знайомих.

Про це повідомляє ТСН.

До вчора родина Яновських була щасливою і безтурботною, аж поки не послала сина Данилка і племінника Святослава за хлібом. В крамниці до дітей підійшов чоловік і спитав, чи купили їм вже подарунки на Різдво? А потім і сам зголосився купити.

діти в супермаркеті

"Я швиденько вдягнувся, спустився з племінником у супермаркет, упіймав його на касі з подарунком для мого племінника. Ну, я думаю, дорослі дядьки до чужих дітей із іншими намірами не підходять. І коли він мене побачив, він злякався, а ця реакція вже про щось говорить. Ну, я з ним по-чоловічому привітався", - розповів Віталій.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Чоловік сфотографував підозрілого та звернувся до поліції. Правоохоронці затримали підозрюваного, проте все, що йому загрожує - штраф за нетверезий стан у громадському місці.

Як розповів згодом 62-річний затриманий, він просто хотів пригостити малечу цукерками. Адже у нього є власні внуки, і він не збирався лякати дітей.

62-річний чоловік справді збирався обмежитися цукерками, але через втручання батька обмін подарунками не вийшов.

А надмірну пильність батьків пояснює психолог: дітям не варто дозволяти самим спілкуватися з дорослими, їхнє коло – однолітки, але і паніка зайва, бо від соціуму все одно не вбережеш.

На думку психолога, батькам слід менше проявляти панічний стан, адже діти також перебирають його на себе. Важливо пояснити дітям, хто є свій, а хто чужий. Та як слід діяти у певних ситуаціях.

дитина

Випадок з "добрим" дідусем із супермаркету не єдиний, який налякав київських батьків. Днями невідомий чоловік попросив хлопчика на вулиці показати "тихе місце".

"Мама, ми з дядею шукаємо тихого місця. У мене від цієї фрази ноги підкосилися. Я так кричала в трубку: тікай швидко, тебе хочуть украсти!", - розповідає киянка.

Вона навіть вирахувала стороннього по камерах сусідніх магазинів.

двір

У поліції про цей випадок знають, проте жодних коментарів не дають. Як з'ясували згодом журналісти, це бус старшокласник, який ходив з планшетом по двору та шукав тихе місце, де можна зайнятися домашнім завданням.

Нагадаємо, у Києві чоловік напав на п'ятикласницю та намагався затягти до гаражів.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, у столиці засудили чоловіка до 12 років в'язниця за розбещення двох малолітніх сестер, з батьками яких він дружив.

Раніше портал Знай.ua писав, що житель Київщини використовував своїх неповнолітніх доньок для зйомок порнографії, а також продавав їх педофілам.

Дивіться: Дитина розповідає про маніяка