Кабінет міністрів України збирається виділити на будівництво метро на Виноградарь 2,5 млрд гривень.

Цю інформацію повідомив на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає "ХВИЛЯ".

Гройсман зазначив, що гроші виділять у рамках програм інфраструктурного розвитку регіонів.

Володимир Гройсман

"Сьогодні ми приймемо рішення про будівництво: 2,5 млрд гривень урядової підтримки будуть спрямовані на метро на Виноградар". Володимир Гройсман

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як відомо, у Києві нещодавно був підписаний договір про будівництво метро на Виноградар. В рамках першої черги передбачається будівництво двох станцій — «Мостицька» і «Проспект Правда». Також планується відгалуження в бік станції «Виноградар».

Нагадаємо, метро на Виноградар заплановано побудувати за чотири роки. Київські чиновники підтримали проект, за яким зі столичного бюджету на роботи з будівництва нової станції метро виділять півмільярда гривень.

Документ набирає в чинності з 1 січня. Продовження "зеленої" гілки метрополітену поліпшить транспортне обслуговування мешканців масивів Виноградар, Селище Шевченка, Мостицький, Синеозерное, Білицький, Вітряні гори, Мінського масиву і частково Пріорка. Це вплине і на екологію.

Початок будівництво станції - в 2019 році, завершення роботи до кінця 2023 року. У наступному році хочуть виконати 28% робіт, а до 2020 року - 44%. До 2023 року станції "Мостицька" і "Проспект Правди" планують завершити.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", влада української столиці переходить до реалізації будівництва метрополітену на Виноградар.

Також "Знай.uа" писав, що китайська компанія підтвердила будівництво четвертої гілки метро, яка з'єднає Троєщину з іншими районами столиці.