Київрада ухвалила рішення про введення муніципальної "Картки киянина". Раніше картка була соціальною, йдеться в заяві прес-служби Київради.

Обслуговуватися картка буде через комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр". Зміни ввели, тому що з 31 грудня строк дії договору закінчується.

Депутати вирішили, що "Картка киянина" стане транспортною (аналогічно до "зеленої" карти метро), комунальною (дані про пільги і субсидії при оплаті послуг ЖКГ) і медичною (надання спектру медичних послуг). Картку можна використовувати для безготівкових платежів і знімати з неї готівку. Також з її допомогою можна отримати знижки в аптеках і торгово-сервісних підприємствах.

"Картка киянина" буде видаватися тим, хто має пільги на виплати з бюджету Києва, хто офіційно працює в місті, переміщені громадяни, які стоять на обліку в Києві, учні в школах і вузах, їх батьки та опікуни. Щоб отримати картку, потрібно подати заявку в банк-учасник проекту і пред'явити набір документів: паспорт, ідентифікаційний код, документи, що підтверджують право на отримання картки, документ про надання пільг. Карта буде видана протягом 30 днів після того, як була подана заявка і документи.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, Кличко підозрюють у "махлевании" зеленими зонами на користь забудовників

Під час останнього пленарного засідання Київради більшість питань, на диво, вирішувалася тихо і мирно. І все ж не обійшлося і без палких дискусій. На цей раз основою для цього стала "зелена тема". Що саме не влаштувало депутатів, дізнавався Знай.иа.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Антисимвол року виберуть у Києві: пропонуйте варіанти

Мешканці Києва оголосили пошук кращих робіт для номінації на пост антисимвола в столиці.

Про це повідомляє сторінка "Речовий доказ" у Facebook.

Конкурс символу Києва давно скасували, але заповзятливі українці вирішили використати ситуацію креативно. Так, до минулого, вже скасованим конкурсу допускали відверто лякають роботи, як вінок Титан і чорний квадрат, то в даному конкурсі великі шанси на перемогу у цар-балкона, забудовників або рейдерів.

Також "Знай.uа" писав про те, що Трагедії в київському метро: названо точну кількість загиблих, цифри приголомшують