Передноворічні дні виявилися по-справжньому зимовими однак тема не перестає бути актуальною й досі, а навпаки, стала ще гострішою. У той час, як у соцмережах з'являються все нові й нові фото непосипаних крижаних тротуарів та коментарі обурених киян, у КМДА відзвітували про чергові "успіхи" у боротьбі зі снігом. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

На вулиці виїдуть мобільні "розтоплювачі" снігу

Очікувана офіційна презентація єдиного електронного квитка була екстрено відмінена в останню мить. Аби хоч якось виправдатися перед столичною пресою, що масово зібралася на несподівано зірваний захід, прес-служба КМДА влаштувала брифінг на тему подолання наслідків снігопаду за участі генерального директора КК "Київавтодор".

"За останні 4 роки ми придбали 221 одиницю нової техніки. На сьогоднішній день ми в складі по зимовому утриманні використовуємо 424 одиниці техніки. Більшість снігу вивозиться, проте з 15 числа кількість майданчиків для складування зменшилася", – повідомляє генеральний директор КК "Київавтодор" Олександр Густєлєв.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Новинкою, презентованою під час заходу, стали 2 пересувні установки, призначені для розтоплення снігу.

"Найближчими днями на вулиці міста виїдуть мобільні снігоплавильні комплекси, які використовуватимуться в різних районах міста. Також ми працюємо активно над стаціонарним снігоплавильним комплексом, який буде розташований на каналізаційних мережах – наші сусіди Білорусь і Казахстан вже дуже активно вже використовують цю технологію", – зазначає Олександр Густєлєв.

Працюють ці мобільні "розтоплювачі" на дизельному паливі. Відповідні інфрачервоні пальники будуть розігрівати сніг і вся тала вода буде спускатися у зливову каналізацію.

Люди продовжують масово травмуватися

У той час, поки в мерії звітують про використані 3,8 тис. тонн солі і 4,5 тис. тонн піщано-соляної суміші на вулицях столиці, люди продовжують масово травмуватися.

"У Києві з початком погіршення погодніх умов травмувалися 2460 людей. Через ожеледицю травм зазнали 2216 дорослих і 244 дитини", – відзначила керівник прес-служби Департаменту охорони здоров'я КМДА Наталя Вишневська.

Тільки впродовж 24 грудня у Києві травмувалися 87 дорослих і 17 дітей.

Аби дістатися до роботи чи магазину, жителям столиці доводиться долати десятки метрів "скляних" тротуарів.

"Вже котрий тиждень поспіль плюсова температура чергується з мінусовою, тому щодня дороги покриваються суцільною кригою. Тож щоденне посипання піском вже місяць, як мало б стати обов’язковою нормою! Машини – машинами, а про пішохідні ділянки дбати не треба чи що? Де двірники? Чому ніхто цього не робить? Чи нам до весни ходити і боятися, щоб не впасти?!", – скаржиться Анастасія Кущій, мешканка Оболонського району.

На крижані тротуари, що більше нагадують каток, аніж пішохідні доріжки, скаржаться жителі і інших районів міста. Так, днями стався жахливий випадок у Святошинському районі – внаслідок падіння на слизькій доріжці загинула людина. Трагедії можна було б уникнути, якби комунальні служби міста справно виконували свої обов'язки та вчасно посипали вулиці.

Раніше Знай.ua писав про те, що українці зможуть викликати поліцію через додаток My Pol.

Також Знай.ua писав про те, що відома київська бізнес-леді погоріла на хабарі, схема вражає: фото.