Жителям Києва з 1 січня 2019 року доведеться дорожче платити за обслуговування будинків та прибудинкової території. Це пов'язано з тим, що зріс тариф на електроенергію, яку використовують для освітлення будинків і прибудинкових територій, а також для роботи ліфтів, повідомляє УНІАН.

Про такому "новорічний подарунок" для киян повідомив на брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.

"Згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), зростає ціна на електроенергію, що, безумовно, позначиться на господарські процеси житлових організацій, зокрема, вартості їх послуг", - зазначив він.

Крім цього НКРЭКУ внесла зміни в одному зі своїх постанов. У ньому йдеться про те, що вартість електроенергії для освітлення місць загального користування, для роботи ліфтів у багатоквартирних будинках, а також для роботи насосного обладнання і індивідуальних теплових пунктів, якщо такі є в будинках, зросла на 60 коп. Сьогодні вилучається тариф 1,68 грн/кВт.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Слід зазначити, що тариф на освітлення в ліфті і місць загального користування закладено в тариф на утримання будинку та прибудинкової території.

Як повідомила начальник Управління розвитку житлово-комунального господарства департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко, згідно обов'язковій процедурі підвищення тарифу має бути погоджено з жителями мінімум за 2 тижні.

"Потрібно проводити збори з мешканцями, щоб більше ніж 75% людей були згодні з підвищенням тарифу, але люди не погодяться. Якщо підняти тариф автоматично, то це незаконно, пояснювати людям немає часу, можна тільки в збиток собі працювати", - повідомила вона.

Нагадаємо, Українцям з 1 січня перерахують пенсії, але пощастить не всім

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Колишній Донський козак" пішов проти Путіна: не хочу мати з дебілами нічого спільного

ТакожЗнай.иа" писав, що Головне за ніч: підвищення мінімалки, суд над Гройсманом і вторгнення "ДНР"