До Нового року залишається кілька днів, проте далеко не всі кияни зустрінуть його в належних умовах. Сотні мешканців столиці, незважаючи на святкові дні, залишаються без гарячої води, теплих батарей та світла. А на багатьох вулицях на людей очікує небезпечна мандрівка крижаними тротуарами. Знай.ua дослідили, на які проблеми та у яких районах жителі міста скаржилися у грудні до КБУ "Контактний центр міста Києва".

В квартирі +15, а платіжки приходять космічні

Найгостріша нині тема – відсутність теплої води та майже холодні батареї. Одним з лідерів по відсутності гарячого водопостачанням та опалення, судячи зі скарг, що надходять до нашої редакції та Контактного центру 1551, напевно, є Подільський район.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Схожа ситуація у будинках на проспекті Гонгадзе, 32-В та проспект Правди, 68.

"Вже зверталась із скаргою до Контактного центру міста Києва 1551 18 листопада, 24 листопада, 2 грудня та 18 грудня про відсутність гарячої води з 6 листопада. Так, 18 грудня відновили ГВП, але вже 20 грудня знову припинили. До сьогодні 23 грудня гарячої води немає", – скаржиться мешканка Святошинського району із зверненням зареєстрованим під номером К-89225 (5396465).

З аналогічними проблеми доводиться миритися і в інших районах.

В постійній темряві та без кнопок для виклику ліфтів

Здавалося б, зі світлом проблеми виникати не мали б, бо тут немає прив’язки до зношених комунікацій. Але ж – ні, із такими питаннями киянам теж доводиться стикатися.

"16 грудня залишала звернення тут, щодо освітлення на сходовому майданчику на 14, 15, 16 поверхах. До цього, неодноразово зверталась у ЖКГ. У зверненні Б42659 є відповідь, де написано, що кнопка ліфту працює, освітлення відновлене. Це не правда, з того часу нічого не змінилось. Освітлення так і немає. Ліфт можливо визвати лише коли він їздить. У стані, коли ліфт стоїть на якомусь поверсі, визвати його не можливо (а це 90% разів). У такому випадку доводиться у темряві йти на інший поверх. Розумію, що, може бути, важко виправити кнопку виклику ліфту. Але не розумію у чому важкість відновити освітлення на поверхах?", – скаржиться мешканка Оболонського району із зареєстрованою заявою № Б-44191 (5403960).

В Шевченківському районі люди 3 місяці просять налагодити у них в будинку освітлення, але, за їхніми словами та фото-доказами, у грудні нічого зроблено так і не було.

Крижана небезпека: травми та розбиті автівки

Слизькі, непосипані тротуари теж є однією з гострих проблем. На недбалість комунальників скаржаться як жителі спальних районів, так і люди, що проживають у центрі столиці.

Так, однією з останніх заяв, зареєстрованих у КБУ "Контактний центр міста Києва" 28 грудня, є небезпечна ділянка пішохідної зони на вул. Генерала Алмазова, 4 у Печерському районі.

"На перехресті вул. Чигоріна та Іоанна Павла ІІ є величезна вибоїна завдовжки з проїжджу частину, на якій я щодня залишаю свій бампер. А також біля будинку Кудрі, 37-А була вирита яма, яка зараз засипана землею, так що якби я не залишала бампер на Чигоріна, то залишала б його там. Прошу, будь ласка, прийняти міри", – із такою скаргою звернулася киянка із номером звернення З-15743 (5403782).

Також одне з найсвіжіших звернень, залишене 28 грудня, стала скарга на одну з ділянок у Святошинському районі.

"Поворот з вулиці Відпочинку (найближчий будинок – це котельня по вул. Відпочинку, 7) на вулицю Петрицького. 300 метрів вулиці вздовж паркової зони. Ця частина вулиці Петрицького, особливо поворот з вулиці Відпочинку, не чистять практично ніколи. Там дуже небезпечна ситуація як для автомобілів (дивіться на вже розбитий ліхтарний стовп), так і для пішоходів – дуже, дуже слизькі доріжки", – заявляє чоловік із номером зареєстрованої скарги Х-9672 (5403913).

Варто зазначити, що з початку сніжного періоду у Києві було травмовано вже понад 2600 людей, серед яких як дорослі, так і діти. Також Знай.ua повідомляв про жахливий випадок, що цього тижня стався на Борщагівці – внаслідок падіння на слизькій доріжці загинула людина. Трагедії можна було б уникнути, якби комунальні служби міста справно виконували свої обов'язки та вчасно посипали вулиці.