Кияни отримали черговий "сюрприз" під ялинку. Відтепер вони будуть дорожче платити за вивезення сміття.
З 1 січня у столиці почали діяти нові тарифи на вивезення сміття

Про це сообщиает прес-служба КП "Київкомунсервіс".

Як розпорядилася Київська міська державна адміністрація ще 26 грудня минулого року, з 1 січня 2019 року вступають в дію нові тарифи на послуги вивезення побутових відходів.

Згідно з розпорядженням, тариф на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) для населення зріс на 19% - з 129,26 грн за кубометр до 159,10 грн за кубометр. Для бюджетних організацій така ціна збільшилася на 15%. Відтепер кубометр сміття обійдеться вже не 147,64 грн, а 172, 91 грн. Для інших споживачів вивезення сміття подорожчав на 24%. Відтепер за кубометр доведеться платити замість 156,13 грн за кубометр 204,31 грн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Київська міська влада також розпорядилася щодо вартості послуги для населення на вивезення великогабаритних побутових відходів. Киянам доведеться платити не115,09 грн за кубометр, а 175,82 91 грн. Таким чином тариф зріс на 35%.

Нагадаємо, Киян чекає тарифний сюрприз: що і на скільки подорожчає

Нацкомісія держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) має намір підвищити діючі тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для ПАТ "АК "Київводоканал".

Нагадаємо, українців чекає ще одне "покращення" у 2019 році. Споживачі, які не мають газових лічильників, будуть платити за газ за збільшеними тарифами. Суд скасував прийняте раніше рішення, повернувши стару постанову Уряду. Тепер громадяни, які не втановили лічильники, платитимуть за блакитне паливо у декілька разів більше.

Як повідомляв раніше Знай.uа Кабінет міністрів України заборонив банкам знімати комісії при перерахуванні коштів з субсидій за комуналку.

Також Знай.uа писав, що інспектори по субсидіях вже вирушили до українців. Громадян чекають перевірки.

У зв'язку з тим, що дуже багато українців почали скаржитися на те, що їхні сусіди і знайомі отримують державну соціальну допомогу, не маючи на неї права. У Мінсоцполітики розповіли, що до одержувачів субсидій можуть прийти в гості соціальні інспектори і влаштувати так звану перевірку.