В українській столиці від грипу помер 56-річний чоловік, який не зміг вчасно звернутися за допомогою до медиків.

Хоча українські медики звітують, що рівень захворюваності за останній тиждень 2018 року зменшився на 10%.

Про прикру подію повідомив в.о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак, передає сайт 44.ua.

За інформацією, чоловік помер у перший день 2019 року, 1 січня.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Протягом звітного періоду (починаючи з жовтня 2018 року) Зареєстровано 4 летальні випадки від ускладнень після грипу А, який підтверджений методом швидких тестів і у 2 випадках методом ПЛР дослідження", – розповів Сергій Чумак.

Крім того, він наголосив, що чоловік захворів на грип 23 грудня, але звернувся за допомогою 31 грудня. А вже 1 січня близько 09:00 ранку чоловік помер від ускладнень.

Нагадаємо, що Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, нагадала українцям, що грип - небезпечна хвороба. Вона дала низку порад, як уберегтися від захворювання. На її думку, прості поради допоможуть українцям уникнути хвороби або без проблем впоратися з нею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медитація в стилі "майндфулнес" та помірні фізичні навантаження знижують шанси захворіти майже на 30 %. Вчені дослідили майже 400 дорослих у віці від 30 до 69 років у період з 2012 по 2016 рік. Ніхто з дорослих людей не займався спортом і не медитував до початку дослідження. В середньому кожен з добровольців хворів на застуду чи грип раз на рік.

Раніше "Знай.uа" писав, грудень 2018 року ознаменувався двома смертями, які настали внаслідок грипу. До цього повідомлялося про 9-річну дівчинку, яка померла прямо в кареті швидкої від грипу, а тепер в Лабораторному центрі підтвердили смерть ще однієї людини – 62-річної жінки. Відзначається, що померлі не були щеплені від грипу.