У Києві затримали зловмисника, який із пневматичної зброї стріляв у двері школи: йому загрожує до семи років позбавлення волі. Про це інформує прес-служба столичної поліції.

Правоохоронці зазначають, що до чергової частини Святошинського управління поліції зателефонувала жінка і повідомила про постріли. На місце направили екіпажі патрульної поліції та слідчо-оперативну групу.

Правоохоронці поспілкувались із заявницею, яка повідомила, що працює у школі. Близько 22-ї години, перебуваючи на чергуванні, у вікні вона помітила чоловіка зі зброєю в руках. Він кілька разів вистрілив у вхідні двері та "накивав п’ятами".

З місця події поліцейські вилучили предмет, схожий пістолет, попередньо – пневматичної дії, та металеві кульки. Речові докази направили на експертизу.

При відпрацюванні інформації правоохоронці неподалік від місця скоєння злочину затримали зловмисника.

Попередньо повідомляється, що ним виявився раніше не судимий 50-річний місцевий мешканець. Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінально процесуального кодексу.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Встановлюються обставини, причини та мотиви скоєння правопорушення.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українські воїни примусили окупантів вмитися кров'ю: бігли далі, ніж бачили.

Як повідомляв портал "Знай.uа": тимчасово окупований російськими бойовиками Донбас знаходиться в жалюгідному стані. Його інфраструктурні об'єкти просто не витримують величезної кількості снігу і розсипаються. В мережу виклали знімки козирка торгової точки на одній із зупинок, яка обрушилася під тиском снігу.

Також "Знай.uа" писав, що в зоні бойових дій не так давно зафіксували обстріл бойовиками житлового будинку. Окупанти обстріляли населений пункт, який знаходиться недалеко від Маріуполя, після чого місцеві жителі повідомили про попадання куль в житловий будинок. Українська сторона зафіксувала три кульові отвори в металевому віконному захисті, віконному склі, а також внутрішній стіні будинку.