У столичні дитсадочки у першу чергу братимуть маленьких киян. Дітей без київської реєстрації візьмуть до закладу за умови, що там буде вільне місце і батьки з власної кишені оплачуватимуть послугу.

Столична адміністрація такі зміни вважає справедливими, бо у рішенні, яким передбачена плата за садочок для іногородніх, передбачена також і компенсація витрат киян - за приватні садочки. Про це повідомляє ТСН.

"Цьогоріч черга до столичних садочків рухатиметься швидше, однак, тільки для киян. На сайті з електронною чергою батьків просять зазначити, де дитина зареєстрована, бо кияни будуть у пріоритеті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новація з'явилася за рішенням київради. У побуті його називають - "гроші ходять за дитиною". Згідно з ним - садочку платитимуть за кожну дитину. Місто готове платити за своїх, а приїжджі, якщо втовпляться, мають сплачувати самі, - або батьки, або місцева влада, звідки вони приїхали. За київськими розрахунками - це приблизно 2500 грн на місяць.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Батьки обурюються і кажуть, що це суперечить закону.

"Реєстрація місця проживання чи місця перебування особи або її відсутність не можуть бути умовою реалізації прав і свобод", - нагадують батьки. Через новацію, діти - не кияни скотилися вниз у черзі.

Така ж програма діє у Тернополі. ЇЇ запровадили через жителів із навколишніх сіл, "через них до садочків не могли потрапити містяни". Тепер тернополяни йдуть перші, з навколишніми селами укладені договори, що вони платитимуть за своїх дітей, і дві сотні батьків розраховуються зі своєї кишені.

1200 грн – щомісячна плата. За весь рік - 2 млн від громад. Ці гроші пішли на премії, доплати вихователям.

У столиці ще не рахували, скільки зберуть грошей з приїжджих. Адміністрація переконують, що планують розширити коло тих, кого братимуть до садка у першу чергу і безкоштовно.

Готують і зміни, щоб усі, хто користується карткою киянина, мали змогу користуватися і дитсадками. До квітня - коли почнеться зарахування до дитсадків - обіцяють все узгодити.

Нагадаємо, у Білій Церкві дитсадок привели маленьке левеня, щоб фотографуватися з ним.

Як повідомляв портал "Знай.uа" анестезіолог з 35-річним стажем користавався дією наркозу і вступав в інтимний зв'язок з неповнолітніми пацієнтками.

Також "Знай.uа" писав, що унікальна мумія 13-річної дівчинки була виявлена в 1999 році на схилі вулкана Льюльяйльяко, що підноситься на 6739 метрів над рівнем моря на кордоні Аргентини і Чилі.