Історичну будівлю в центрі Києва, яка сьогодні згоріла, спалили.

Про це стало зрозуміло зі слів екс-депутата Київради та громадської активістки Олени Терещенко

“Зараз (вже вкотре) підпалили старовинну садибу роботи відомих київських архітекторів Ст. Миколаєва, А. Шварценберга і С. Рикачева, пам'ятник місцевого значення, розташований на вул. Грушевського, 4Б (за офіційною інформацією ДСНС, пожежа сталася в будівлі за адресою вул. Хрещатик, 1/2 але на палаючому будинку вказано адресу вул. Грушевського, 4Б — ред.).”, – пише Олена.

Цей будинок представляв величезну цінність, як приклад ранньої забудови вулиці Грушевського біля вулиці Хрещатик, яка практично не збереглася, має неповторний внутрішній дворик, зазначає депутат.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

“Завдяки системі сходів будинок є своєрідною сполучною ланкою між вулицями Грушевського та Хрещатиком і горою, на якій стоїть колишній Інститут шляхетних дівчат. Також цей будинок є прикладом багатоетапної дореволюційної забудови Києва: проект належить відомому київському архітекторові Ст. Миколаєву. Але у формуванні сучасного обсягу будівлі брали участь і інші київські архітектори — А. Шварценберг і С. Рыкачев. Зазначений пам'ятник є останньою будівлею в садибі відомих київських підприємців Бонадуреров, які були підданими Швейцарії”, — пише Терещенко.

За її словами, вже є забудовник- “інвестор” (ТОВ “Грааль” наближене до Табачника), який з 2009 року довів пам'ятник до аварійного стану, а тепер хоче винести його з державного реєстру, щоб зробити з нього багатоповерховий будинок.

“ТОВ “Грааль” нібито домовився з ким потрібно, оскільки на Мінкульт вже два рази виносили питання про виключення цієї пам'ятки з державного реєстру. Коли науково-методична рада обговорював питання про її подальшу долю, ряд “пам'яткоохоронних” інститутів намагалися довести, що будівля не має цінності та його необхідність віддати ТОВ “Грааль”. Скоро унікальна садиба “впаде сама”, – стверджує депутат.

Нагадаємо, Центр Києва у вогні: пожежа перекинулася на величезні території

Як раніше повідомляв "Знай.ua" На Львівщині дотла згорів магазин: залізна буда в пінопласті

Також Знай.ua" писав про те, що У Росії злетів у повітря черговий завод, ні дня без трагедії