У одному з будинків Києва жінка напустила в приміщення газу, аби звести рахунки з життям.

При цьому вона ледь не знищила увесь під'їзд. 56-річна колишня вчителька молодших класів перерізала газовий шланг і сіла на кухні, очікуючи смерті, передає ТСН.

Сусідка самогубиці вранці відчула запах газу та викликала рятувальників. Своє випадкове пробудження Світлана Шевченко називає дивом, бо лік уже йшов на хвилини. Різкий запах газу походив із сусідньої квартири, власниця котрої перерізала газовий шланг у своїй кухні.

"Була повністю одягнута, взута, в капюшоні. Сказала, що це суїцид", - розповіла Світлана Шевченко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Сусіди не розуміють, чому жінка вирішила накласти на себе руки. Ірина колись працювала вчителькою молодших класів, зараз на пенсії, жила сама, друзів не мала.

"Оце мене завжди дивувало. Похнюпившись ось так в землю йде собі, ні з ким нічого. Я не бачив, щоби вона з кимось розмовляла коли-небудь", - каже мешканець будинку Микола Бінчук.

Рятувальники приїхали вчасно і перекрили газ. Однак сусіди бояться, що Ірина повернеться і спробує завершити справу.

"Якщо вона вже затіяла, то вона може в будь-який час зробити це. Як вона каже: мені байдуже, я вже 56 років прожила", - розповів Микола Бінчук.

Зараз Ірина перебуває у психіатричній лікарні. Двері до її квартири заблоковані – це спеціально зробили сусіди, аби зрозуміти, коли жінка повернеться до квартири.

Після невдалої спроби суїциду, правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Жінці загрожує до двох років ув'язнення за "погрозу вбивством".

Чи осудна Ірина, має з'ясувати психіатрична експертиза. Можливо, на жінку очікує тривале примусове лікування.

"Якщо мова йде про психічно неадекватну людину, котра робить якісь дії, не розглядаючи всіх ризиків, які з цим пов’язані, перебування такої людини в психлікарні може бути обов’язковим, примусовим", - пояснив адвокат Роман Марченко.

Юристи зазначають, що доля сусідів тепер у руках психіатра, який обстежуватиме Ірину, адже саме він має визначити, небезпечна жінка для оточуючих чи ні.

Нагадаємо, у одній з квартир Львову 11 січня знайшли тіла молодих дівчини та хлопця. Інцидент трапився в одній із будівель на вулиці Дорошенка.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що чадним газом отруїлися шестеро молодих людей у селі Рай Тернопільської області.

Також "Знай.uа" писав, що у Кропивницькому подружня пара з дітьми 6 і 11 років загинули, отруївшись чадним газом. Через деякий час їхні тіла виявили сусіди, які й повідомили про подію в ДСНС.