Міністерство інфраструктури України має намір передати в концесію Центральний залізничний вокзал в Києві.

Як повідомили в прес-службі Мінінфраструктури, відповідна домовленість була досягнута в ході інспекції вокзалу та прилеглих територій за участю міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, мера Києва Віталія Кличка, голови Укрзалізниці Євгена Кравцова та начальника Головного управління Національної поліції Києва Андрія Крищенко, передает Униан.

"Ми повинні розробити проект привокзальної площі та вокзалу, як єдиного комплексу, який буде мати не тільки функціональне бізнес-навантаження, але і естетичне значення... надалі, ми передбачаємо передачу вокзалу в концесію. Це може бути і муніципальна концесія, якщо місто буде мати гроші, може бути приватний інвестор", - цитує прес-служба Омеляна.

В повідомленні з посиланням на міністра наголошується, що першочерговими кроками в розвитку столичного ж/д вокзалу повинні стати вирішення питань стихійної торгівлі, паркування та безпеки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Торгові майданчики, зали очікування, паркування - все це повинно бути приведене в порядок, в єдиному естетичному стилі. Окрема тема - боротьба з кишеньковими злодіями і загальна безпека пасажирів", - підкреслив міністр.

Раніше ми писали, що в Укрзалізниці назріли нові зміни. Так, державний залізничний перевізник вирішив підняти плату за бронювання місць за заявками юридичних та фізичних осіб для групових перевезень. Тепер пасажири заплатять на 6,3 рази більше з 32 до 200 грн за одну людину.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Укрзалізниці.

За інформацією компанії, дане рішення правління Укрзалізниці прийняло ще 21 грудня 2018 року.

Також відомо, кому нададуть виняток. Так звані пільги нададуть на перевезення дитячих груп та заявок, поданих центральними та місцевими органами влади для груп, сформованих з числа людей з інвалідністю та військових пасажирів, для яких плата встановлена на рівні 50 грн.

Нагадаємо, археологи наткнулися на криваву зброю минулого.

"Знай.uа" публікував унікальні фото Києва в незвичайному форматі.

Також Знай.uа" писав, як виглядав Львів у VIII столітті.