На Михайлівській площі у Києві пройшла акція пам'яті російського юриста Стаса Маркелова і журналістки Анастасії Бабурової (громадянки України), які були вбили в Москві 10 років тому ультраправими.

Це традиційна акція лівих рухів, на ній вони висловлюють протест проти терору радикальних націоналістів у всіх пострадянських країнах, повідомляє "Країна".

Прикриваючись патріотизмом: люди в масках нагадають українцям про кричущі злочини

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Близько 45-50 чоловік зібралося на площі з плакатами "Пам'ятати=боротися", "Нацизм вбиває". Протестовальщиков взяла в оточення поліція, а за нею вишикувалася кільце ультраправих.

У Києві акція проти ультраправого терору закінчилася ультраправим терором: відео

У них були помічені плакати: "Коли ліві не стають жертвами терору, страждають мільйони", "Мертвий лівий не влаштує Голодомор і не організує ГУЛАГ".

Так само чутні були слогани: "Маркс, гори у пеклі!", "Комуняку на гіляку!", і прямі заклики до вбивства лівих.

Принагідно зауважимо, що сьогодні вранці в пабликах і Telegram-каналах ультраправих була розсилка цієї картинки-послання до учасників акції. "З річницею, мерзоти, ви такі", - говорилося в ній.

Акція завершилася до 12:30. Явних порушень правопорядку зафіксовано не було.

Відзначимо, що рік тому аналогічна акція закінчилася розгоном антифашистів. Радикали не дали активістам провести заплановану акцію, почали викрикувати погрози і закидали їх яйцями. Поліція спробувала відтіснити ультраправих, однак ті закидали копів сніжками. У відповідь і почалася бійка. У підсумку поліцією були затримані 8 членів Комітету 19 січня.

Нагадаємо, День прав людини 10 грудня: історія і значення важливої дати.

Як повідомляв "Знай.uа", ЛГБТ, наркозалежні та роми: кого українці хочуть позбавити прав, шокуюча статистика.

Також "Знай.uа" писав, що Папа Римський включив "блакитне світло" для ЛГБТ: гомосексуалізм – це модно.