В самому центрі Києва закінчили малювати мурал, який присвячений історичним подіям, що відбувалися в 1918 році. Автором малюнка став графіті-художник з арт-групи Kailas-V Андрій Пальваль.

На одному з будинків, що знаходяться біля Палацу «Україна», з'явився малюнок, на якому зображені герої Крут.

Знаковий мурал у Запоріжжі присвятили боротьбі: єдиний з патріотичним ухилом

Одне з найбільш трагічних епізодів у вітчизняній історії відбувався взимку 1918 року на залізничній станції Крути. В той момент сотні молодих людей, серед яких були студенти, гімназисти та юнкеры, загинули, захищаючи свою країну - Україну. «Крути» — це третя робота художника, яка присвячена боротьбі народу за незалежність. Перші дві роботи — портрети Михайла Грушевського і Павла Скоропадського.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Автор вважає, що події Крут — це справжній подвиг молодих і нескорених, «огонь запеклих не пече».

У Харкові створили гігантський мурал-термометр: вночі взагалі вогонь

Це усвідомлена загибель за свою вітчизну, і свідоме самопожертва перед лицем страшного червоного нашестя. Це столітній урок нам сьогоднішнім, як треба захищати Вітчизну.

Саме з цієї причини, Андрій, за сприяння творців фільму «Крути 1918», Департаменту громадських комунікацій КМДА, Печерської районної державної адміністрації та громадської організації «Ай лав Юкрейн» вирішили почати роботу над малюнком у грудні, щоб хоча б на мить синхронізуватися з подіями минулого.

Новоспечений мурал безпосередньо пов'язаний з прем'єрою фільму «Крути 1918», яка відбудеться вже зовсім скоро - 7 лютого цього року. У цьому фільмі кожен глядач зможе більш детально дізнатися про події, які сталися в далекому 1918 році. А після перегляду кінострічки по-новому оцінити і перейнятися муралом, який зберігає в собі глибокий сенс.

Нагадаємо, український художник прикрасив столицю яскравим муралом, кияни в захваті.

Як повідомляв "Знай.uа" морок: у Києві спалахнув скандал через відомого мурала

Також "Знай.uа" писав, що мурал з Києва потрапив до світової ТОП-10 (фото).