Праворадикали С14 прийшли до Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Києві через експозицію студента. Автор виставки Спартак Хачанов закрився в аудиторії, через побоювання. Про це повідомив друг Спартака Олександр Резніков, передає Громадське.

Він розповів, що 23 січня на позачерговій нараді викладачі академії вирішили виключити студента Спартака Хачанова з університету.

"это не война, они просто чл*нами меряются" С14 прийшли в Академію образотворчого мистецтва. Побачити як ректорат...

Geplaatst door Сергій Бондар op Woensdag 23 januari 2019

Після засідання на студента на першому поверсі чекали декілька представників праворадикальної організації С14. Учасник організації Сергій Бондар на своїй сторінці у Facebook виклав фото на підтвердження присутності та назвав студента "ватніком".

"С14 прийшли в Академію образотворчого мистецтва. Побачити, як ректорат відраховує донецького ватніка і морального урода Спартака Хачанова", — написав Бондар.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Свою присутність в академії представник "С14" пояснив незадоволенням виставкою Спартака Хачанова. Він зазначив, що студент у своїй експозиції порівняв чоловічі статеві органи з українськими військовими.

Друг студента, який закрився в аудиторії, зазначив Громадському, що виставка була антивоєнною.

О 13:50 друг Хачанова повідомив Громадському, що він вже прибув до академії. Представники "С14" на цей момент вже пішли. Студенти викликали поліцію. Їм сказали чекати близько 1,5 години.

Раніше писали, що 19 грудня під час семестрового перегляду робіт студентів двоє викладачів навмисне зруйнували інсталяцію зі скульптур у формі членів четвертокурсника Спартака Хачанова.

Ідеться про викладача академії та ветерана АТО/ООС Володимира Харченка. Резніков додав Громадському, що викладач, який зруйнував експозицію, погрожував студенту саме організацією "С14".

"Він одразу ж зайняв агресивну позицію...автор не мав змоги захистити свою роботу, пояснити її концепцію… Людина заздалегідь свідомо мала певне ставлення до роботи", — сказало джерело видання "Заборона" після відкриття експозиції.

"Або ти зараз сам усе це прибираєш, або завтра приходять (нерозбірливо — ред.) і закопують тебе на Подолі", — сказав викладачав під час перегляду робіт.

Він зазначив, що його мають "закопати" за "хамство, за знущання з армії нашої".

Видання додає, що Спартак спробував пояснити, що зобразив "путінську", а не українську армію та запропонував додати до інсталяції російський триколор.

Також "Знай.ua" писав, що націоналісти визначилися, кого відправлять на вибори президента.

У Києві 14 грудня представники громадської організації "С14" проникли в державна установа "Інститут серця".