У 2017 році в Києві на Хрещатику згорів колишній Центральний гастроном. Зараз будівлю хочуть перетворити на торговий комплекс.

Про це повідомили в Департаменті охорони культурної спадщини у відповідь на запит 44.ua.

Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини прийняла таку архітектурну концепцію ще в листопаді 2018 року року. Власник будівлі планує перетворили її на комплекс із закладами обслуговування населення. А вже в грудні 2018 року Департамент охорони культурної спадщини погодив "Проект першочергових протиаварійних робіт на пам'ятці архітектури та містобудування місцевого значення по вул. Хрещатик 40/1".

Консультативна рада внесла також пропозицію про те, щоб не чинити негативного вплину на розташовані поруч об'єкти культурної спадщини. У 2009 році будівлю на вулиці Хрещатик 40/1 також занесли до держреєстру як пам'ятку архітектури і містобудування історії місцевого значення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У червні 2017 року на даху колишнього Центрального гастроному спалахнула велика пожежа, в результаті якої згоріли будівельні матеріали, перегородки і перекриття між другим і третім поверхами і дах будівлі.

Пізніше з'явилася інформація, що власник згорілого будинку на Хрещатику планує провести його реставрацію.

Нагадаємо, що масштабна пожежа охопила вогнем триповерховий торговий центр "Міраж" у Харкові. Пекельне полум’я добряче пошкодило фасад, перестінки і перекриття.

Також "Знай.ua" писав, що популярний український ТЦ ледь не став могилою для тисяч відвідувачів: людей у паніці евакуювали.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Одесі відбувся вибух в одному з технічних приміщень ресторану. У поліції розповіли, що потужність вибуху становила до 100 грамів у тротиловому еквіваленті. Пристрій був безоболонковий та без вражаючого елементу.