Незважаючи на критичний стан низки столичних шкіл та вкрай гострої нестачі дитячих садочків у місті, міська влада продовжує не замічати цих проблем і безпідставно витрачати мільйони. Про це свідчить проведена перевірка Департаментом внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА, в результаті якої були викриті фінансові порушення на шалені суми. Знай.ua дослідили, які міські комунальні підприємства завдали найбільших втрат з бюджету Києва.

"Київміськсвітло" – лідер у переліку махінаторів

Результати аудиту столичних комунальних підприємств вражають. Так, аудит КП "Київміськсвітло" викрив понад 27 млн фінансових порушень, з яких реальні втрати зі столичного бюджету становлять майже 20 млн грн.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В архіві КП "Житній ринок" теж виявлені вражаючі суми – втрати, завдані міському бюджету, сягають більше 5,4 млн грн. З них понад 1,5 млн викрито, як безпідставне нарахування і виплата доплат за збільшення обсягів робіт.

КП "Міський магазин", що займається організацією роботи МАФів та столичних ярмарків, показав найнахабніші результати, навіть не намагаючись сховати свої діяння. Зокрема, 688,7 тис грн – це незаконні витрати по оплаті праці, 218,2 тис грн – незаконне витрачення коштів по розрахунком з заробітної плати, а 778 тис грн – це фактично не зараховані кошти на банківські рахунки підприємства.

Земельні "дерибани"

Багатомільйонні фінансові порушення сплили і під час перевірки комунальних підприємств, що займаються земельними питаннями.

Так, проведений аудит Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА виявив у КП "Київський міський центр земельного кадастру та приватизації землі" невиконані роботи на загальну суму у понад 5,2 млн грн для КП "ПЛЕСО" та КП "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа"".

А ось перевірка документації КП "Київський інститут земельних відносин" викрила 8,8 млн фінансових порушень.

Аудит КП "Київбудреконструкція" виявив 546 тис грн втрат з бюджету міста. З них 237,5 тис грн – завищення виконаних робіт з капітального ремонту спортзалу та допоміжних приміщень у школі № 263 в Деснянському районі.

Більш "загребущим" виявився КП "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція"". Понад 6 млн грн зафіксовано, як завищення виконаних робіт з термомодернізації школи № 200, а 3 млн 747 тис – як завищення виконаних робіт з термомодернізації дитсадка № 599 в Святошинському районі.

Загалом же, за результатами цих аудитів виявлено фінансових порушень на загальну суму у 431,7 млн грн.

Раніше Знай.ua повідомляв, що тіньові схеми команди Кличка розкриті: крали навіть театри і поліклініки.

Також Знай.ua писав, що у Києві відбулася афера століття: сотні українців втратили купу грошей в один день.