Історія почалася, коли поліцейські Святошинського райупровління приїхали на виклик. Там вони виявили нещасного і ледь живого папугу, який 5 діб провів в бруді й холоді, без їжі і води, з померлим господарем. Про це повідомляє служба ТСН.

Криміналісти нагодували пернатого і забрали до себе. Ім'я дали – Руслан, однак ласкаво називають Русик.

Орнітологів серед правоохоронців немає. Тому Руслан або Руслана - достеменно невідомо.

"Намагалися встановити стать папуги. Думаємо хлопчик, на дівчинку зовсім не схожий, характер бойовий. Дуже не любить, коли чіпають його речі - кричить", - кажуть поліцейські.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Так птах пропрацював вже 3 тижні у Святошинському райуправлінні поліції Києва. І схоже нове місце проживання його цілком влаштовує.

Інформацію про породу Русіка знайшли в інтернеті. Він родом з Австралії і називається Розела. У них цікаве, яскраве забарвлення, вони піддаються навчанню і мають невеликі розміри, що дозволяє утримувати їх в квартирі.

Від нових колег пернатий навчився відгукуватися на свист, імітувати сирену і рухатися під музику. Папуга досить мелодійний, ніжний, хоча голос гучний, як у командира.

Однак невеселе минуле відбилося на папужці: має проблеми з пір'ям і боїться залишатися наодинці.

На щастя, Русик не буває на самоті, так як зміни у криміналістів добові. Побажаємо пернатому великих успіхів на службі.

Зазначимо, папуги цієї породи відрізняються спокійною вдачею. Розелли, як і всі папуги дуже люблять гризти. Охоче харчуються зерновою сумішшю з додаванням в раціон молодої чи розмоченої кукурудзи, фруктів, ягід, овочів, зелені і борошняних черв'яків.

Нагадаємо, у центрі Києва на вулиці Великій Васильківській перехожі помітили дикого єнота. Генеральний директор інформаційного агентства РБК-Україна Йосип Пінтус опублікував у Facebook фото самотньої тварини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відважні суперники вирішили поборотися за вподобану іграшку. Забавна битва собаки і папуги підірвала мережу. Користувачі в захваті.

Також "Знай.uа" писав, хвилястий папужка Гоша, який живе близько Кавказького скиту Валаама, нещодавно навчився молитися. За словами служителів, трапляється так, що часом вихованець молиться частіше, ніж самі ченці.