Сьогодні, 2 лютого опівдні в Києві загорілися складські приміщення біля "Даринка". Незважаючи на оперативне прибуття пожежних бригад, локалізувати пожежу їм все ще не вдалося. Пожежу вже називають однією з наймасштабніших у столиці за останні кілька років.

За станом на 17:40 площа пожежі становить 10 500 квадратних метрів. Про це з місця події повідомляє Інформатор.

Виклик про пожежу на складах, які розташовані на вулиці Червоноткацькій, поступил на диспетчерський пульт в 11:52. Прибулі на місце пожежники підтвердили спалах, однак не змогли встановити його джерело. Вже на той момент можлива площа пожежі склала 600 квадратних метрів. За попередньою інформацією, загорілися склади з будівельними матеріалами. Тоді ж з'явилася перша інформація про те, що вогонь може поширитися на склад фармацевтичної фірми.

Через три години прес-офіцер ДСНС Світлана Водолага дала офіційний коментар, в якому зазначила, що представники фармацевтичної фірми запевнили: на складі не зберігається ніяких небезпечних речовин. Тим не менш, вже з 13:30 на місці подій перебувала польова хіміко-радіологічна лабораторія, яка постійно збирає проби повітря.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На місці працює лабораторія, яка збирає проби повітря

Також рятувальники надали скорректированные цифри за масштабами пожежі: вогонь поширився на площу в 5 000 квадратів, боротьбу з ним ведуть 96 пожежних та 23 одиниці основної та спеціальної техніки. Незважаючи на складнощі з доступом в приміщення, рятувальникам вдалося витягнути з палаючого складу кілька газових балонів. Таким чином, зазначила Водолага, вдалося уникнути можливих вибухів.

Працює більше сотні вогнеборців

15:00 хоча б локалізувати пожежу рятувальникам не вдалося. Більш того, площа загоряння збільшилася до 8 000 квадратних метрів. На місці работали 105 пожежних та 23 одиниці техніки. Мобільна лабораторія не зафіксувала наявності шкідливих речовин у повітрі. Також саме до цього моменту вдалося встановити власника спалахнули складів. У приміщеннях ТОВ "Адоніс Проект" загорілися будматеріали та електротехніка.

За станом на 17:40 площа пожежі склала 10 500 квадратних метрів, у вогні працює 123 рятувальника і 31 одиниця техніки. Також з'явилася непідтверджена інформація про першому постраждалому. Ним став один з рятувальників, які вже сьомий годину б'ються над локалізацією пожежі. Зараз з'явилася загроза поширення вогню на розташований поблизу будівля.

Відео з висоти пташиного польоту:

Нагадаємо, у Києві на Дарниці спалахнула масштабна пожежа, все у чорному диму: відео.

Як повідомляв Знай.uа вибух і пожежа знищили завод-гігант: катастрофа торкнулася багатьох людей.

Знай.uа писав, жахлива ДТП під Києвом: трупи розкидало скрізь, свідки налякані і мовчать.