У столиці призупинили видавати "картку киянина", яка дозволяє отримувати певні пільги, у тому числі в громадському транспорті, в аптеці чи при реєстрації дітей в дитячий садок.

Про це пише "businessua.com".

Ситуацію прокоментували в "Ощадбанку".

На гарячій лінії фінустанови говорять, що оформлення карток призупинено з технічних причин. Радять тільки періодично передзвонювати і дізнаватися обстановку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

До речі, в департаменті соцполітики КМДА ще раз пояснюють нововведення з проїздом пільгових категорій: валідувати карту в наземному громадському транспорті повинні лише пільговики-кияни. Ті пасажири, які мають загальнодержавні пільги на безкоштовний проїзд, можуть поки їздити за посвідченнями, кондуктори не мають права вимагати у них оплату.

"За рішенням КМДА було змінено продукт "Картка киянина", що передбачає модернізацію технологічного процесу видачі і обслуговування таких карт. Зараз в банку триває внесення змін до укладені договори з техподрядчікамі і тестування. Тому протягом нетривалого часу банк не видавав нових Карток киянина, але не припиняв прийом документів від жителів на їх виготовлення. Видача нових карт, оснащених безконтактним чіпом, відновиться найближчим часом", – повідомили в "Ощадбанку".

Однак багато людей незадоволені такими змінами, скаржаться, що в банку намагаються нав'язати певні послуги, наприклад оформити страховку чи перевести пенсії з іншого банку в "Ощад". А в разі незгоди відмовляються оформляти електронний документ.

Втім представники банку запевняють, що кияни самі роблять свій вибір.

Цього року Картка киянина стане актуальною і для українців, які не мають ні пільг, ні офіційної реєстрації в Києві. Наприклад, ті, хто її оформлять, зможуть віддавати дітей в київські садки і не платити за них величезні суми. Це можливо за умови, якщо люди офіційно працюють у столиці.

Нагадаємо, киянам пояснили, як користуватися валідаторами в громадському транспорті та як бути пільговикам.

Як повідомляв портал Знай.ua, декомунізація у столиці триває і ще багато вулиць чекають своєї черги перейменування. Так кияни тепер матимуть змогу самотійно обрати назву для вулиці. Перед зміною назва, столична влада повинна висунути на обговорення свої ідеї та прислухатися до думок громади.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, чи скасують цього року "8 березня" та що буде з традиційними вихідними з нагоди свята, яке прагнуть декомунізувати.

Дивіться: Картка киянина. Переваги та труднощі