Державний банк "Ощадбанк" останнім часом перестав оформляти українцям, які живуть в Києві, "карту киянина".

Цю інформацію повідомив у середу, 6 лютого, сайт Сьогодні.

Пенсіонерка Марія Пономаренко перша поскаржилася на роботу банку:

"Ходила у відділення, щоб дізнатися про переоформлення картки. Мені сказали, що їх видача тимчасово припинена. Що робити – незрозуміло. В інших банках її не оформляють. А зараз картка киянина дуже потрібна. Без неї спокійно в тролейбусі не проїдеш – вимагають прикладати до валідаторів".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Пізніше, скаржитися почали й інші люди.

В "Ощадбанку" розповіли, що перебої в роботі пов'язані з технічними неполадками. Наголошується, що в КМДА вже знають про проблему.

"Зараз у банку триває внесення змін в укладення договору з техподрядчиками і тестування. Тому протягом нетривалого часу банк не видавав нових карток киянина, але не припиняв прийом документів від мешканців на їх виготовлення. Видача нових карт, оснащених безконтактним чіпом, відновиться найближчим часом". розповіли в

Як повідомляють кияни, співробітники банку нав'язують мешканцям додпослуги при оформленні картки. Мовляв, у деяких відділеннях вимагають перевести в цей банк пенсію або оформити страховку, а в разі незгоди відмовляються оформляти електронний документ. В "Ощадбанку" пояснюють, що у людей є право вибору.

"Пенсійний" дає можливість отримувати пенсійні виплати на картку і користуватися, крім пільг, іншими перевагами, а "Соціальний" не передбачає переведення пенсій. У разі відмови клієнта від пакета "Пенсійний" картка киянина оформляється в пакеті "Соціальний" при наявності посвідчення, що дає право на пільги". оголосили в банку

Нагадаємо, киянам пояснили, як користуватися валідаторами в громадському транспорті і як бути пільговикам.

Як повідомляв портал Знай.uа, декомунізація у столиці триває і ще багато вулиць чекають своєї черги перейменування. Так кияни тепер зможуть самотійно вибрати назву для вулиці. Перед зміною назви, столична влада має висунути на обговорення свої ідеї і прислухатися до думки громади.

Також Знай.uа писав про те, що українцям розповіли, чи скасують в цьому році "8 березня" і що буде з традиційними вихідними з нагоди свята, яке прагнуть декомунізувати.

Дивіться: Картка киянина. Переваги та труднощі