Під час пленарного засідання Київради Віталій Кличко доповів звіт зроблених справ в столиці впродовж 2018 року. Одним з вагомих покращень, за словами мера, стали сотні кілометрів відреконструйованих доріг. Проте, викриті нещодавно безпідставно витрачені мільйони на рахунках КК "Київавтодор" міський голова ніяк не прокоментував. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

З бюджету втрачено понад 5,4 млн грн

Звітуючи про успіхи, яких вдалося досягнути впродовж минулого року, голова КМДА окрему увагу звернув на удосконалення покриття проїжджої частини міста.

"Нам вдалося здійснити оновлення понад 830 кілометрів столичних доріг та реконструювати 26 мостів", – повідомив під час промови мер столиці Віталій Кличко.

Проте, про викриті багатомільйонні махінації він не сказав ані слова.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити, що в результаті перевірки Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА на рахунках КК "Київавтодор" було виявлено понад 5, 4 млн грн втрат з бюджетних коштів. Головною причиною встановлено завищення обсягів та вартості виконаних будівельних робіт.

На черзі – перевірка мафіозних схем

Окрім цього, в ході засідання Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції, що днями відбулося в КМДА, було прийняте рішення про необхідність створення тимчасової комісії, яка має детально дослідити дії та стан рахунків "Київавтодору" за 2016 рік.

"У звіті ми маємо побачити поадресний перелік доріг, кількість коштів, витрачених на відповідні роботи, та назви підрядних організацій, які цим займалися. Ми маємо викрити, чи пов’язані ці тіньові мафіозі з особами, які керують містом", – відзначає депутат Київради Юрій Сиротюк.

На наступне засідання Постійної комісії запросять генерального директора КК "Київавтодор" Олександра Густєлєва і профільного заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, як головних відповідачів по цій справі.

Європейського рівня – всього 270 метрів доріг

А що ж стосується зазначених 830 км оновлених доріг, то й тут виникає чимало зауважень – як від столичних водіїв, яким доводиться долати сотні кілометрів по ямах, так і від представників депутатського корпусу. За словами колишнього мера міста Олександра Омельченка, у Києві якісно зроблено всього 270 метрів.

"Єдина у Києві дорога європейського рівня – це на Леонтовича, довжиною у 270 метрів. Тут велосипедна доріжка, парковка правильно організована і асфальт там більш-менш нормальний, але ж їй поки тільки рік. Невідомо, що буде через 3 - 4. А загалом, в столиці немає доріг – не те, що європейських, а навіть африканських. Мільярди витрачені, а доріг немає", – розповідає депутат Київради Олександр Омельченко.

У завершальному ж слові про "дорожню" галузь Віталій Кличко відзначив одні з пріоритетних завдань на 2019 рік – це початок будівництва метро на Виноградар, Шулявської розв'язки та завершення частини Воскресенсько-Подільського мосту.

Раніше Знай.ua писав про те, що картка киянина перетворила життя на пекло: нав’язують зайві послуги, вимагають страховку.

Також Знай.ua повідомляв, що платіжки за газ ростуть, а про безкоштовні лічильники годі і мріяти: кияни повстали проти "Київгазу".