8 лютого у Києві відбувся флешмоб, який організувала Асоціація велосипедистів Києва (АВК). Місія АВК полягає у створенні безпечного і комфортного міста, в якому кожен буде мати можливість їздити на велосипеді. Флешмоб присвячений Міжнародному зимового дня "Велосипедом на роботу". Головна мета акції полягає в тому, щоб показати, що погана погода – це не перешкода для їзди на велосипеді в місті і псувати екологію.

Флешмоб також повинен спонукати владу до розвитку велосипедної інфраструктури і планомірному поліпшенню якості доріг.

Велосипедисти зустрілися вранці на Майдані, а потім проїхалися невеликими групами по різних районах Києва.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Наймасштабніший велофлешмоб "Велосипедом на роботу" відбувся у Києві у вересні 2018 року.

Організатори акції розповіли про подію:

Сьогодні рівно рік, як Київрада ухвалила велосипедну концепцію столиці. Ця концепція визначила місце для більш ніж 1000 кілометрів велосипедних доріжок, а також для 240 кілометрів велосипедних маршрутів на карті Києва. Станом на сьогодні, кошти виділені лише на 7 велосипедних маршрутів.

Учасниками флешмобу стали близько тридцяти велосипедистів. Столиця України посіла 40 позицію в ТОП 100 міст, які приймають участь у міжнародній акції.

Організатори флешмобу також розповіли про те, що хочуть нагадати владі Києва про необхідність дотримуватися плану – він повинен бути повністю реалізований до 2025 року. Велосипедна концепція передбачає створення умов для безпечного пересування на велосипедах до 160-200 тисяч чоловік.

Раніше портал "Знай.uа" писав: Gocycle представила складаний електровелосипед за ціною авто. Він має величезний запас потужності, але велику вагу

Читайте також: бег, їзда на велосипеді та інші вправи, які омолоджують мозок на 10 років

Як повідомлялося, Кличко проігнорував мільйонні махінації на дорогах, а похвалився дірявими кілометрами