У Київському метро встановлять табло зворотного відліку часу до прибуття потягу. Влада столиці зобов'язала Київський метрополітен забезпечити відповідним сервісом з інформування пасажирів всі станції метро.

У п'ятницю, 8 лютого, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли відповідне рішення . За дане рішення проголосувало 73 з 84 депутатів Київради. Про це повдомляє прес-служба КМДА.

Київська міська рада доручила КП "Київський метрополітен" до кінця 2019 розмістити на станціях метро табло зворотного відліку до прибуття поїзда.

Завдяки цьому сервісу пасажири зможуть бачити достовірний час очікування потяга. Така система є загальноприйнятою у всіх країнах світу, де є метрополітен.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Кияни не раз звертались до чиновників з пропозиціями та проханнями про встановлення таких табло.

"Київська громада неодноразово звертала увагу влади на необхідність введення відповідного сервісу з інформування пасажирів метрополітену про очікуваний час прибуття поїзда. Так, в 2015 році була зареєстрована відповідна електронна петиція, яка зібрала понад 10 000 голосів. Однак вона була відхилена з мотивів відсутності належного фінансування" , - повідомив депутат Київради Святослав Кутняк.

У пояснювальній записці до проекту рішення зазначається, що реалізація даного рішення потребуватиме додаткових витрат з міського бюджету.

"Реалізація цього проекту здійснюється в межах бюджетного фінансування КП" Київський метрополітен ". Обсяг коштів, необхідний для реалізації даної ініціативи, буде визначено після розробки проектно-кошторисної документації по встановленню на станціях метро табло зворотного відліку часу до прибуття поїзда", - йдеться в рішенні КМДА.

Нагадаємо, у київському метро пасажир впав під потяг на станції "Гідропарк".

Як повідомляв портал Знай.ua, у київському метро зламалися нові турнікети

Також Знай.ua писав, Київські чиновники роздерибанили мільйони гривень на метро