Киянам по-новому будуть розприділяти комунальні послуги.

Про нові правила оплати за водопостачання пише "businessua.com".

Як повідомляють представники "Київводоканалу", система працюватиме наступним чином: у будинках, де всі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно обсягу споживання. Де частина приміщень без лічильників, він розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно кількості осіб, які фактично користуються послугами.

українці

Раніше на сайті підприємства повідомляли, що методика запрацює з лютого. Нині це повідомлення видалене з порталу Київводоканалу. Копія сторінки збереглася в кеші пошуковика Google.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Наразі ж у відомстві не говорять точної дати старту нових правил. Зазначають лише, що вони запрацюють, коли набуде чинності після прийняття Правил надання житлово-комунальних послуг.

гроші


Представник Київводоканалу буде щомісяця знімати показники загальнобудинкового лічильника. Про розрахункову дату мешканців попередять. Також киян попереджають, що можливо зміняться і правила передачі показників з приладів обліку споживання води.

тарифи

Додамо, що в Україні змінили норми споживання блакитного палива господарствам, які не мають лічильників. Згідно останнього рішення уряду, для населення встановлюється тариф з розрахунку 3,29 кубометрів газу на людину.

Нагадаємо, українців попереджають, що вже навесні вартість газу для населення збільшиться ще на 13,6%.

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що в Україні анонсували зміна принципів нарахування оплати за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український уряд вимагає від "Нафтогазу" перегляду діючих контрактів.

Дивіться: Газ для населення. Що буде з цінами в найближчому майбутньому