У Києві почали забирати на штрафмайданчики автомобілі, які власники залишили у забороненому місці або неправильно припаркувалися, створюючи незручності іншим учасникам дорожього руху.

Про це пише UBR.

Співробітники Центру організації дорожнього руху в столиці почали евакуювати на спецмайданчики машини, що були затримані патрульною поліцією, повідомляє прес-служба КМДА. Евакуатори з краном працюють цілодобово, запевняють в муніципалітеті.

Найчастіше затримують авто, як уточнили представники міської влади, за порушення правил зупинки або стоянки.

На всіх порушників поліцейські складають протоколи, власники затриманих машин мають сплатити штрафи.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

евакуація автомобіля


Зараз евакуювати машину можуть з наступних причин:

  • якщо водій п'яний;
  • за порушення правил зупинки або стоянки;
  • за водіння транспортним засобом без водійського посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а також страхового поліса.

Додамо, 27 вересня 2018 року вступив в силу новий закон про паркування. Але з тих пір в Києві жодне авто не потрапило на штрафмайданчик за новими правилами. Адже закон дозволяє евакуацію тільки за умови фото - та відеофіксації сертифікованим приладом, однак поліцейським їх ще не видали.

Неправильна парковка

У той же час з першого лютого на вулиці Києва повинні були вийти перші інспектори по парковці, які будуть моніторити ситуацію в тестовому режимі.

евакуація авто

У квітні обіцяють перейти до другого етапу реформи - ревізори почнуть робити фотофіксацію порушень і виписувати штрафи. У травні, на третьому етапі, автомобілі-порушники повинну будуть евакуйовувати.

Нагадаємо, водіям повідомили, як повернути затриману за неправильну парковку автівку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві дівчина-водій на Audi влетіла в зупинку громадського транспорту, не впоравшись з керуванням через ожеледицю.

Також Знай.ua писав, що під Харковом мікроавтобус Mercedes Sprinter протаранив легковий автомобіль "Таврія", який стояв на узбіччі.

Дивіться: Маршрутки зникнуть. Що про це думають пасажири