У Києві безхатько змайстрував собі дім на дереві на березі озера Йорданське і вже живе там понад два роки. Замість драбини до халабуди в нього стовбур, який прогризли бобри. Від дощу захищають нанесені в хижку зонтики. Місцеві вже охрестили його оболонським Діогеном. Безхатько зізнався, що будувався тимчасово, але затримався на роки, йдеться у сюжеті ТСН.

Він уміло стає на стовбур похиленого дерева у туфлях, вичищених до блиску. Притримуючись за гілки, вилазить на висоту майже третього поверху, у створене власноруч помешкання.

Сивочолий, без запаху алкоголю господар ганчір'яної халабуди в лісі на Оболоні не схожий на пересічного безпритульного. Володимир Андрійович Грицак - інтелігентний чоловік, він цитує Сковороду, любить читати книжки і ходити в бібліотеки.

Дім із краєвидом на озеро і Київ – це звучить красиво, а ще жити у домі на дереві із мотлоху насправді дешевше, ніж хостел, і те, що він може дозволити собі на свою пенсію.

Усе його майно в рюкзаку. Він показує своє посвідчення ветерана праці і розповідає - позаду в нього 30 років служби в пожежній частині Києва.

Живе тут уже третій рік після того, як у його кімнаті в гуртожитку жити стало неможливо. Мовляв, там немає електрики та газу, та ще й до всього зламався ключ у дверях.

Пояснення київського безхатька не завжди логічні, на пропозицію допомогти з ремонтом дверей відмовляється, адресу гуртожитку приховує, проте зрозуміло одне – він щомісяця отримує свою пенсію.

"2,5 тисяч. Це тиждень борщик, а далі кип'яток", – каже Володимир.

Знайшли екзотичного мешканця випадково екологи та місцеві краєзнавці. Захаращене озеро Йорданське якраз почали чистити і під час огляду хащів виявили на дереві людину. Володимиру активісти співчувають, то ж проситимуть, щоб його дім зеленбудівці не руйнували.

Оболонський Діоген зворушений. Хоча нічого незвичайного в тому, що живе на дереві, не бачить, прибирає після себе знизу сміття і чи залишиться тут не знає, бо ще шукає своє місце сили.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про 6-річну дівчинку, яка провела Різдво, роздаючи їжу і подарунки бездомним. Люди плакали

Читайте також: 102-річна пенсіонерка стрибає з парашутом заради благодійності. Її історія надихнула багатьох

Як повідомлялося, американський безхатько хотів знайти трохи хліба, а виявив 17 тисяч доларів. Він віддав їх на благодійність