У популярному київському торгівельному центрі розгорівся гучний скандал через демонстрацію нациської символіки.

Про це повідомила у Facebook користувач Христина Самхарадзе та оприлюднила відео інциденту.

У повідомленні йдеться, що у ТЦ Gorodok Gallery на LED-сходах, де зазвичай демонструється реклама, з'явилася велика свастика.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами автора відео, свастика транслювалася у суботу, 16 лютого. Жінка стверджує, що охоронець закладу намагався заборонити їй знімати те, що відбувається.

Уже наступного дня на сторінці Gorodok Gallery у Facebook з'явилося пояснення інциденту. У торговельному центрі звинувачують у всьому хакерів і запевняють, що адміністрація та співробітники закладу не мають жодного стосунку до розміщення свастики на LED-сходах та не підтримують подібні дії.

"Наша комп’ютерна система була зламана хакерською атакою. На жаль, ми не перші, хто постраждав від дій зловмисників… Зараз ми активно шукаємо осіб, які причетні до цієї атаки", – пояснюють у повідомленні.

Шановні відвідувачі ТЦ Gorodok Gallery! Ми хочемо вибачитись за ситуацію, що виникла цими вихідними на LED-сходах у...

Geplaatst door ТЦ Gorodok Gallery op Maandag 18 februari 2019

Нагадаємо, спікер українського парламенту Андрій Парубій назвав нацистського диктатора Адольфа Гітлера найбільшим практиком в питанні прямої демократії.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Таку гучні заяву він зробив у ефірі одного із телеканалів.

"Я сам величезний прихильник прямої демократії. ... До речі, скажу вам, що найбільшим людиною, який практикував пряму демократію, був Адольф Алоїзович у 30-х роках", - заявив він. Парубій також зазначив, що вивчав пряму демократію "на науковому рівні", а потім звернувся до аудиторії "не забувати внесок фюрера в розвиток демократії".

Як повідомляв раніше Знай.ua, на німецькому аукціоні не вдалося продати картини нацистського лідера Адольфа Гітлера.

До продажу виставляли 5 лотів.

Зазначається, що аукціонний будинок Weidler встановив початкову ціну на акварелі в розмірі 45 000 євро. Про це інформує сайт ВВС.

Також Знай.ua писав про те, що незважаючи на заборони і санкції, на всесвітньо відомому торговму майданчику Amazon.com продаються товари із символікою "ДНР".