Денний план роботи у стінах київської адміністрації сьогодні пішов не за належним розкладом. Перед початком засідання Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, що мало відбутися 19 лютого, на першому поверсі мерії виник конфлікт між невідомими чоловіками та місцевою охороною. Що саме сталося, дізнавався Знай.ua.

Бородачі буянили на вході та прорвались на комісію

Сутички, що сталися на першому поверсі біля ліфту, було чутно на весь перший поверх. Причиною тому став сигнал металошукача, що спрацював при проході чоловіка. Це був один із членів групи невідомих осіб у шкіряних куртках та кепках, що прийшли до будівлі КМДА у кількості 5-7 осіб.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"На вимогу охоронця цей бик не зупинився і спрямував до ліфту. А коли його намагалися витягти з ліфту, цей бик почав штовхати з усіх сил кількох хлопців, що працюють в охороні. На вимогу показати кишені цей гопник кричав мати та погрожував розбити голову. А я чув, що його товариші-тітушки казали, що в них залізні прути. Це просто жах. По них видно, що це справжні бандити – усі у спортивних штанях, з бородою та кофтах з капюшонами. Для таких випадків в мерії має чергувати спеціальний наряд, аби одразу заламати таких виродків", – ділиться з нами один з відвідувачів КМДА киянин Антон Косін.

Поки на першому поверсі призупинили одного з "бородачів", решта відправилися на 10 поверх, де мала проводитися засідання Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Учасників банди впізнали і депутати.

"Ці тітушки – явно люди крупної шишки, що займається незаконними забудовами. Новобудови біля "Жулян", на Водогоні – ці всі будівництва було розпочати без жодних документів. Це ж вони не так давно приходили погрожувати директору Департаменту містобудування та архітектури Свистунову. І про мене замовляли "чорний" матеріал" у ЗМІ. Всі вони спортсмени, тож пресують чимало людей по Києву, погрожуючи фізичною розправою", – каже депутат Київради Ігор Мірошниченко.

Побувши у залі недовгий час, невідомі зникли. І згодом голова комісії повідомив, що засідання Постійної комісії відміняється та переноситься на наступний тиждень.

"Охоронці прийшли під кабінет і шукали цих отморозків – не знаю, чи то їх забрали, чи то вони втекли, але вони кудись зникли", – каже мешканець Голосіївського району Богдан Незейко, що прийшов з іншими громадськими активістами на підтримку одного із питань засідання.

І як виявилося згодом, ці особи, дійсно, пов’язані ізпресингом одного із членів Постійної комісії.

Побої під під’їздом та підпал

Жертвою бандитських нападів, що відбулися впродовж кількох останніх тижнів, став депутат Київради Володимир Назаренко. Це – один з небагатьох членів Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, який завжди голосує проти сумнівних забудов на кшталт ТЦ на "Героїв Дніпра", прийняття ДПТ із купою багатоповерхівок Оболоні та інших.

"Впродовж останнього часу мене постійно переслідують. Двічі напали та побили – під під’їздом та в роздягальні спортзалу. А нещодавно вночі було спалено автомобіль моєї мами. Окрім цього, вже не раз помічали представників угрупування під дверима моєї приймальні. І сьогодні ці тітушки приходили, аби зірвати засідання та залякати мене. А що буде далі? Почнуть вбивати?! Я ніколи не поступлюся своїми принципами і завжди буду голосувати за сквери і парки та проти незаконних масових забудов. І ніколи мене, на відміну від більшості членів комісії, не підкупити!" – розповідає депутат Київради Володимир Назаренко.

Володимир Назаренко наголосив, що представники фракції "Солідарність" зрослися із земельною мафією і за всі ці залякування опозиційних депутатів несе відповідальність київська влада.

Для поліції – низка матеріалів: від побиття депутата до нападу на Департамент

Та, окрім депутата, від дій угрупувань страждають і мешканці Святошинського та Голосіївського району.

"Зараз незаконний будівельник хоче побудувати будинки впритул до злітної полоси аеропорту "Жуляни". Але там місця для купи висоток немає і документів, відповідно, теж. Громада теж висловила протест. Та спочатку до нас приходили і заставляли дати згоду, а зараз бандити напряму вже погрожують – або будинок підпалити, або побити всю родину", – ділиться з нами Євген, мешканець Голосіївського району.

Одразу після оголошення про перенесення засідання Володимир Назаренко вирішив невідкладно розповісти про всі ці події меру міста, який на той момент був на іншому заході в будівлі адміністрації.

"Я обов’язково візьму це питання під контроль, а зараз опишіть всі нюанси моєму заступникові – що саме та коли сталося", – зазначив Віталій Кличко.

Як виявилося, днями був скоєний напад і на будівлю профільного Департаменту КМДА.

"Ми склали відповідні заяви до поліції щодо нападу на будівлю Департаменту, встановили відеоспостереження. Особисті справи щодо нападів на Вас, Володимире, ми теж детально викладемо та передамо до Андрія Крищенко та прокуратури. Віднині ми будемо тримати це питання під жорстким контролем", – заступник міського голови В'ячеслав Непоп.

Доля чоловіків, що увірвалися до мерії, наразі поки що невідома. Про подальші події читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що у центрі Києва відкрилися "ворота в пекло": поміститься автомобіль.

Також Знай.ua повідомляв, що українцям повернуть гроші за комуналку: кому пощастить.