Заяви на відсутність теплої води у столичних будинках буквально пакунками сиплються на лінію 1551. Та, виявляється, до керівництва "Київводоканалу" накопичилися не тільки питання від населення. В ході засідання Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції, що відбулося 20 лютого, йшлося про ухилення генерального директора від пояснень корупційної складової підприємства. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Не являється з травня

Повторний розгляд питання щодо можливих зловживань при здійсненні публічних закупівель в ПрАТ "АК "Київводоканал"" викликав одноголосне обурення поведінкою голови правління.

Ці обговорення вимушено переносилися вже майже з десяток разів – голова "Київводоканалу" традиційно не з'являється на засідання комісії ще з травня 2018 року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Нині це питання вже зайшло у глухий кут. Вже котрий місяць поспіль ми не можемо побачити голову правління та обговорити вкрай важливі питання. Щоразу ми отримуємо лише лист із відповіддю, що він не може бути присутнім у нас, оскільки в цей час буде на іншому заході", – зазначає депутат Київради Юрій Сиротюк.

Як підкреслив Юрій Сиротюк, в документах, що надходили до гендиректора "Київводоканалу", щоразу було зазначено про те, що він може зазначити будь-який зручний для себе час і члени комісії без проблем готові зібратися саме в той день. Але відповіді або ж пропозицій від Дмитра Новицького так і не було.

Відсотки міста та процедура відсторонення

Таким чином, членами комісії одноголосно було затверджене відповідне протокольне доручення стосовно подальших дій.

"Ми маємо отримати чітку відповідь щодо відвідувань, зазначених у відписках – де саме та чи був він там, дійсно. По-друге – це чітко розписана структура акціонерів ПрАТ "АК "Київводоканал"" і копія статуту, аби ми могли розуміти, яким чином відбувається процедура відсторонення керівника від повноважень на цій посаді. Бо голова, який уникає зустрічей і не реагує на прохання комісії, напевно, і не потрібен", – відзначає голова комісії Олег Бондарчук.

Заступник генерального директора ПрАТ "АК "Київводоканал"" Вадим Сторожук, присутній на засіданні, відмітив, що всі ці зауваження він передасть керівництву. В якості альтернативи заступник запропонував провести відповідне виїзне засідання на території "Київводоканалу".

Подробиці щодо подальшого розвитку подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що до столичної мерії прорвались тітушки: після побоїв та спалення машини на депутата Київради почали полювати на роботі.

Також Знай.ua повідомляв про нову аферу у Києві: стежте за витратами Paypass, коли катаєтеся в метро.