В українській столиці правоохоронні органи затримали банду, яку очолював 47-річний полковник Нацполіції.

Ним виявився колишній керівник одного з департаментів. Відомо, що угруповання передавало особисту інформацію громадян з обмеженим доступом з системи МВС зацікавленим особам.

Про це стало відомо завдяки повідомленням ТСН, яка посилається на інформацію Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Працівники Департаменту внутрішньої безпеки Головного слідчого управління Національної поліції, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили колишнього начальника одного з департаментів НПУ в організації схеми незаконного збагачення шляхом продажу службової інформації", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували правоохоронці, полковник поліції, разом зі спільниками тривалий час за гроші надавали конфіденційну інформацію і безпосередній доступ до неї персоналу і працівникам служби безпеки колекторських контор, великих приватних підприємств, банківських установ, завдяки чому екс-чиновник придбав 9 квартир у столиці, які він здає в оренду.

"Частину з них було придбано до виходу на пенсію, тобто витік конфіденційної інформації здійснювалася їм і під час перебування на службі в органах", - додали у відомстві.

Також зазначається, що полковник володіє професійними навичками в області комп'ютерних технологій і програмного забезпечення, яке забезпечує роботу автоматизованих систем МВС та НПУ, а заради доступу до закритої інформації залучив до своїх незаконних схем діючих поліцейських, які обслуговують автоматизовані відомчі бази.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців вкотре шокували розповіддю про методи колекторів, які не гребують нічим, щоб тільки відібрати у до смерті переляканих громадян позичені гроші. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на свідчення потерпілих і поради юристів.

Нагадаємо, гігантська тріщина перетворила шосе на два: українці діляться страшними фото.

Як повідомляв Знай.uа набережна Дніпра всіяна трупами: моторошні кадри.

Знай.uа писав, в Одесі СБУ затримала звірячу банду "колекторів": перебили половину міста.