Сьогодні, 21 лютого, на виїзді з поста "Столичний" з'явилися автоматчики. Про це повідомив у себе на сторінці в Facebook відомий журналіст-розслідувач Євген Плинський.

Він написав, що у цій історії не фігурує СБУ - вони не проводять спецоперацію, як міг хтось подумати - просто митний пост знаходиться на території ТОВ "Автомобільні Інтелектуальні Технології", які входять до корпорації Таріела Васадзе.

На выезде с таможенного поста “Столичный” сегодня появились автоматчики. Но не подумайте что это СБУ проводит...

Geplaatst door Evgeniy Plinskiy op Donderdag 21 februari 2019

Як написав журналіст, за в'їзд на таможню потрібно заплатити 1020 грн, а одна доба стоянки коштує 150 грн. Фірма зараз активно збирає "врожай" з євробляхерів. Гроші ж збирають, коли машини зі стоянки виїжджають, а не в'їжджають на неї. Чоловік припускає, що люди з автоматами з'явилися для того, щоб проконтролювати євробляхерів, які не хочуть платити.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше ми писали, що всього один день залишився до закінчення пільгового періоду для розмитнення автомобілів з єврономерами. У водіїв є останній шанс отримати українські номери зі знижкою 50% від вартості акцизу. В останні дні всі митниці працюватимуть 24 години.

Легалізувати євробляху можна ще до травня, однак вже за повним тарифом. Починаючи з 24 травня поліція почне зупиняти, штрафувати та відправляти авто порушників на штраф-майданчики.

Нагадаємо, з'явилася інформація, що найдорожчий автомобіль на номерах з європейською реєстрацією, який пройшов процедуру розмитнення за останній квартал - це ніхто інший, як красень Porshe 911 TURBO S 2013 випуску.

Як повідомляв портал Знай.ua, на митницях спостерігається ажіотаж, всі хто зволікали, кинулись оформляти автомобілі. У з'вязку з цим влада полегшила життя автомобілістам. Тепер не потрібно проходити раніше обов'язкову сертифікацію автомобіля.

Також Знай.ua писав, що власники авто на єврономерах вже заплатили за розмитнення автомобілів 10,1 мільярдів гривень. Інформація про це з'явилася у прес-службі Державної фіскальної служби. "З 25 листопада 2018 року по 13 лютого 2019 року було здійснено митне оформлення майже 161 тис. таких автомобілів", - йдеться в повідомленні.