Київ очолив рейтинг туристичних міст Європи для бюджетної подорожі. Вікенд на двох в столиці України, за підрахунками дослідників, буде коштувати менше 250 євро.

Автори рейтингу враховували середню ціну на житло, їжу та вікенд на двох. Про це пише "Хвиля", зазначаючи, що список склало німецьке видання Instyle.

Так, згідно з дослідженням, дві ночі в тризірковому готелі Києва обійдуться туристу в середньому в 36 євро.


Пиво і капучино в столиці коштують менш 1 євро.

В цілому, щоб провести вікенд на двох у Києві, досить менш ніж 250 євро, зазначають автори рейтингу.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"І хоча багато церков з їхніми золотими куполами роблять місто більше схожим на розкішну казкову країну, не беріть в голову!" – радять в автори дослідження.

Друге місце в рейтингу бюджетних міст зайняв польський Краків, на третьому опинилася Варшава, на четвертому - Белград, а п'яте зайняв Будапешт.

Нагадаємо, раніше журнал The Economist опублікував щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу. Автори рейтингу зазначили, що протягом останніх 12 місяців Київ значно покращує свої позиції за рахунок економічного зростання і відносної політичної стабільності. Навіть незважаючи на конфлікт на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Київ потрапив у список найдорожчих міст світу за вартістю життя, зайнявши в ньому передостанню позицію.

Також Знай.ua писав, Київ очолив рейтинг міст з найдешевшим пивом