У день проведення засідання Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, що відбулося 26 лютого, в будівлі КМДА впровадили додаткові заходи безпеки. До звичайних пунктів пропуску на вході додалася ще й охорона зали, де збиралися члени комісії. Чому саме, дізнавалися Знай.ua.

Звичайний кабінет – під наглядом Нацгвардії

Окрім металодетекторів, встановлених після ремонту першого поверху будівлі на початку цього року, відвідувачам засідання земельної комісії цього разу довелося проходити і через "охоронний пункт" біля дверей кабінету.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

"Я неодноразово відвідував попередні засідання з приводу різних громадських питань, але такого ніколи не було. Стовідсотково це пов’язано із візитом гопників-тітушок на минуле засідання – вони прорвалися в зал. В результаті засідання було зірвано і перенесено на сьогодні", – каже мешканець Печерського району Дмитро Назарович.

Пост із трьох представників Нацгвардії заступив на чергування ще до початку заходу, уважно контролюючи, хто заходить до зали. І не відходила охорона від дверей кабінету впродовж всього засідання, не покидаючи позиції навіть під час перерви у голосуванні членів комісії.

"Тітушки" причетні до нападів на депутата

Минуле засідання Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, що мало відбутися 19 лютого, видалося палким.

Спочатку у одного з банди невідомих "бородачів" сталися проблеми з охоронцями при проходженні металошукача – він навідріз відмовлявся показати кишені у той час, як пролунав відповідний сигнал. А трохи згодом його товаришів, які із суворим виглядом зайшли до зали проведення засідання, впізнали кілька депутатів.

А пов’язані ці чоловіки із серією бандитських нападів на одного із членів комісії. Жертвою переслідувань впродовж кількох тижнів став депутат Київради Володимир Назаренко – один з небагатьох членів Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, який завжди голосує проти сумнівних забудов на кшталт ТЦ на "Героїв Дніпра", прийняття ДПТ із купою багатоповерхівок Оболоні та інших.

"Впродовж останнього часу мене постійно переслідують. І я впізнаю декого з них. Двічі на мене напали та побили – під під’їздом та в роздягальні спортзалу. А нещодавно вночі було спалено автомобіль моєї мами. Окрім цього, вже не раз помічали представників угрупування під дверима моєї приймальні. І сьогодні ці тітушки приходили, аби зірвати засідання та залякати мене. А що буде далі? Почнуть вбивати?!", – розповів 19 лютого депутат Київради Володимир Назаренко.

Одразу після сказаного Володимир Назаренко пішов розповісти про ситуацію Віталію Кличку. Столичний голова запевнив, що це питання він візьме під особистий контроль, а його заступник В'ячеслав Непоп наголосив, що інформацію щодо нападів на депутата буде передана до поліції та прокуратури.

Варто зазначити, що на сьогоднішньому засіданні Постійної комісії Володимир Назаренко не з'явився. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що названо найгірший район Києва: бруд, занепад та оскаженілі гопники.

Також Знай.ua повідомляв про аномалію в центрі Києва, що нажахала жителів.