Вже в березні поточного року мешканці української столиці ближче познайомляться з новими "функціями" картки киянина. Так, в березні в об'єктах роздрібної торгівлі ПРАТ "Київхліб" знижку на хліб і хлібобулочні вироби для власників карт дадуть залежно від категорії пільг.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника голови КМДА Марини Хонди, інформує прес-служба київської адміністрації.

"Основний акцент, який ми сьогодні робимо, це продаж хліба по картці киянина пільговим категоріям громадян. Знижка буде різна, залежно від категорії. Я сподіваюся, що у тестовому режимі до кінця тижня почнуть працювати по цій системі перші точки продажу "Київхліба", і протягом березня всі 150 кіосків підприємства, які є в місті, будуть притягнуті до програми. Основний момент, який ми повинні зрозуміти, що саме картка киянина даватиме можливість обчислювати конкретну пільгу", - заявила Хонда.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також посадовець пояснила, що нову систему знижок визначено Меморандумом про співпрацю між Київською міською державною адміністрацією і ПАТ "Київхліб", який було підписано у грудні 2018 року.

Згідно з Меморандумом, власники картки киянина поділені на 5 категорій. Кожна з цих категорій має свій розмір знижки. Власники картки киянина, які не мають пільг, зможуть купувати соціальні сорти хліба зі знижкою 20%.

Варто нагадати, що державні регулятори збираються встановити жорсткий контроль за доходами громадян, які отримують бюджетну фінансову допомогу. Так, в український парламент внесено законопроект, який встановлює новий порядок доступу до інформації про реальні доходи тих, хто "тягне руки" тільки за субсидіями на ЖКП, але і за іншими бюджетними виплатами. У підсумку, якщо виявиться, що громадянин приховав свої доходи і отримував держдопомогу незаконно, то її доведеться повернути, в тому числі і в судовому порядку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Київській міській державній адміністрації планують позбавити пільг осіб, які на даний момент мають право безкоштовного проїзду в міському транспорті.

Нагадаємо, переплату за світло не повернуть: в обленерго шокували українців нахабством.

Як повідомляв Знай.uа у київських пенсіонерів відберуть безкоштовний проїзд.

Знай.uа писав, в Києві злетіли ціни на квартири: де і за скільки продають найдешевше житло.