В 2019 році Україна відмовилася від участі в Євробаченні. Таке радикальне рішення було прийнято після того, як переможниця Нацвідбору MARUV не прийшла до згоди з НОКУ щодо договору на участь у міжнародному пісенному конкурсі.

Однак після MARUV представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі відмовилися також Freedom Jazz, Kazka і Brunettes Shoot Blondes. Журналісти вирішили дізнатися реакцію киян на таку заяву НОТУ, що Україна знімається з конкурсу.

Серйозний скандал розгорівся навколо Євробачення 2019. Один за іншим фіналісти Національного відбору стали заявляти, що не поїдуть на музичний конкурс. Кожен повідомляв свій вагомий аргумент, з якої причини не буде приймати участь в конкурсі. Але очевидним стало те, що серед учасників Нацвідбору не виявилося тих, хто хотів би поїхати в Тель-Авів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Думки громадян з приводу такої скандальної ситуації розділилися, одні переконані, що це рішення правильне, адже в країні йде війна і подібні розважальні шоу абсолютно недоречні. Інші ж переконані, що подібні скандали вкотре показують Україну не з найкращої сторони. Мешканці Києва також зазначили, що винні в такому результаті представники НОТУ, але ніяк не артисти.

Опитування киян провів Інформатор:

Нагадаємо, світові ЗМІ прокоментували відмову України від Євробачення. Видання сходяться в думці, що без політики не обійшлося.

Як повідомляв Знай. ua, Валерія з піною у рота пройшлася і по Євробаченню, і за Зеленському. Виконавиця також зробила ще одну несподівану заяву.

Знай. ua писав, що ФСБ допомогла MARUV виграти Нацвідбір. "Що варто для хакерів з Росії вплинути на Україну, якщо вони впливали на американські вибори?"