У неділю, 10 березня, в Києві буде по-справжньому гаряче і цікаво. Адже в цей день закінчиться Масляна, а значить, під радісні вигуки людей нагло запалає опудало зими. Подібно предкам, мешканці та гості столиці зможуть поспостерігати за цим традиційним дійством.

Гідропарк

Вдень у Гідропарку пройде весняний пікнік . Його учасників чекає ігрова розважальна програма «Весняні забави», конкурси, квести, майстер-класи з в'язання вузлів. Діти та їх батьки під час ігор і вікторин зможуть більше дізнатися про старовинні традиції святкування Масляної, а також скуштувати смачних млинців. В кінці свята, за традицією, спалять опудало.

Де: Броварський проспект, станція метро «Гідропарк»

Ціна квитка: вхід вільний

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Співоче поле

10 березня на столичному Співочому полі пройдуть традиційні народні гуляння. Відвідувачів чекають фестиваль кольорових млинців, виступ народних колективів та святковий концерт. Гостей розважатимуть зірки шоу-бізу Віталій Козловський, Оля Цибульська, Ірина Федишин, співачка М'ята та інші. Відомі артисти спечуть для всіх бажаючих млинці: зелені, червоні, жовті і чорні.

Родзинкою свята стане великий хоровод і спалювання опудала Масляної. За давніми традиціями, так наші предки проводжали зиму і зустрічали весну. Також на території парку буде проходити Фестиваль гігантських китайських ліхтарів, де відвідувачі можуть побачити 40-метрового дракона, панду, слонів і фламінго.

Де: вулиця Лаврська, 33

Ціна квитків: 100 гривень

Маріїнський парк

З 12:00 почнуться майстер-класи та змагання з участю переможниці 6-го сезону кулінарного шоу телеканалу «СТБ» Асмік Гаспарян, яка здивує своїм талантом і пригостить усіх бажаючих млинцями. Також у парку встановлять фото-зони з творами ручної роботи від майстрині Ірини Котнар.

Де: Маріїнський парк, сцена «Мушля»

Ціна квитка: вхід вільний

Пирогово

Відвідувачі музею народної архітектури та побуту України зможуть побачити давній обряд Колодія. В 12:00 його почнуть на території експозиції «Середнє Придніпров'я». О 13:00 виступлять фольклорні колективи з різних областей України. Вони виконають святкові пісні та обряди. Також у цей час розпочнуться розваги: змагання на колоді, катання на конях, перетягування канату, катання на ослоні, конкурси та вікторини. Народні майстри з усієї України покажуть гостям свої кращі вироби. О 16:00 відбудеться спалення опудала як символу всього недоброго і зимового.

Де: вулиця Академіка Тронька

Ціна квитка: 50 гривень

Нагадаємо, як називаються всі дні тижня Масляної, їх традиції та обряди.

Як повідомляв портал Знай.uа, Масляна у 2019 році відзначається з 4 по 10 березня. Вже з 11 березня починається Великий піст перед Великоднем.

Також портал Знай.uа писав, що млинці на Масляну обійдуться українцям у цьому році дорожче, ніж в минулому через подорожчання головних інгредієнтів.