Величезні туші товстолоба та коропа лежать вздовж усього узбережжя Русанівського озера. У столиці - масовий мор риби, яка до того ж почала гнити і смердіти. Їдкий і неприємний запаз витає у повітрі. Екологи стурбовані ситуацією, відтак взяли на експертизу проби води, щоб з’ясувати причини загибелі. Активісти кивають у бік будівельників, які поруч зводять міст.

Товстолоби вагою 10-12 кілограмів, але на жаль, не живі. Місцевий мешканець Валентин дістав із води вже 20 туш величезних товстолобів, всі здохли.

Вздовж берега лежить понад 200 мертвих туш, скільки ще плаває у воді не відомо. Активісти кажуть, що це просто катастрофа.

Місцеві жителі стурбовані, адже їхнє улюблене місце відпочинку поеретворюється на масове звалище дохлої риби. Кажуть, що такого ще не бачили.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Керівник відділу охорони наввколишнього середовища КП "Плесо" Костянтин Мовчан каже, що маловодний рік, понижений рівень грунтових вод, концентрація у воді хімічних елементів, недостатньо кисню у воді - всі ці фактори у комплексі могли спричинити масову загибель риби.

Але місцеві жителі кивають у бік будівельників, які поруч зводять міст. Люди кажуть, що саме після їх появи почався масовий мор риби. Мовляв хімія з будівництва потрапляє у озеро. Майсер будівництва пояснив, що спершу закачують воду з озера для надлишкового тиску, а потім цю воду повертають назад у озеро...

Нагадаємо, ботулізм повернеться? Смертельна риба потрапляє на українські прилавки. Небезпечних особин вже нарахували до 10 тисяч.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у луганських школах масово отруїлися діти.

Також портал "Знай.ua" повідомляв, що Вінницький спиртзавод згубив рибу у водоймах. В затоку річки Нетека, в селищі Тростянець Віницької області виливались відходи спиртового заводу, в результаті вимерла риба. Поверхня річки вкрита дохлою рибою, сама вода має бурий колір та виділяє різкий аміачний запах.