Цьогорічне весняне оновлення – монетизація субсидій – вже вступило в дію. Хтось чекав на неї з острахом, хтось – із надією, та наразі як раз відбувається перше ознайомлення із нововведенням. Як саме вступив в дію механізм, та з якими труднощами вже довелося зіткнутися жителям столиці, дізнавалися Знай.ua.

Відділення переповнені, персоналу у банках не вистачає

ПРо головні важливі аспекти процесу, що днями як раз почав діяти не на словах, а на практиці, розповіли представники київської влади та керівництво Ощадбанку в рамках прес-брифінгу із питань процесу монетизації субсидій у Києві.

"З 12 по 20 числа – це є комунальний період, тож ми підсилили фронт лінії для забезпечення якісного сервісу наших клієнтів. Відділення забезпечені готівкою, банкомати працюють, створені спеціальні фокус-групи, аби перше зарахування відбулося якісно. Сьогодні ж на початку дня стало відомо, що у деяких районах спостерігається відповідний трафік – черги є, але не критичні", – розповідає заступник начальника Головного управління Ощадбанку з роздрібного бізнесу по м. Києву та Київській області Олег Римарев.

На відміну від представника Ощадбанку, кияни стверджують про шалені черги у відділеннях.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Вже із самого ранку не можна було проштовхнутися – біля кожного вікна зібралися черги по 10 – 20 осіб. І кожні 15 – 20 хвилин народу ставало все більше і більше. Доводилося виходити і чекати біля банку, бо в приміщення – нереальна штовханина. Вони що, не могли збільшити кількість працівників на ці дні? Комусь пояснити, комусь потрібно зняти та оплатити – а це все час. В мене пішло більше години, аби здійснити необхідні фінансові операції. А це ж тільки ранок – що ж буде ввечері?", – скаржиться киянка Євгенія Свира.

Як наголосив Олег Римарев, аби уникнути черги, усі охочі можуть зареєструватися на певний час та без зайвих проблем завітати до банку. Це можна зробити або на офіційному сайті Ощадбанку, або зателефонувати за номером гарячої лінії 0800-210-800.

Кошти можна отримати на різні види карток

Якщо не користуватися он-лайн реєстрацією, то, дійсно, можна потрапити у нескінченну чергу – загальна кількість субсидіантів у Києві дорівнює 158 тисяч осіб.

"В столиці 101 тисяча пенсіонерів отримали кошти на пенсійні рахунки і 57 тисячам домогосподарств кошти були перераховані на "Ощадбанк"", – говорить заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Максим Бученко.

З 12 березня стартувало нарахування коштів тим субсидіантам, які не є пенсіонерами.

"Впродовж 12 березня на картки надійшли зарахування 23 414 клієнтам. А оформлено було карток для виплат понад 2, 5 тисячі", – відзначає заступник начальника Головного управління Ощадбанку з роздрібного бізнесу по м. Києву та Київській області Олег Римарев.

Варто зазначити, що отримувати кошти, передбачені монетизацією субсидій, можна на картку киянина, соціальну або ж пенсійну картку. Тим, хто ще не має відповідного "пластику", можна замовити картку в Ощадбанку – реєстрація в базі відбувається впродовж однієї доби.

Раніше Знай.ua писав, що українці влаштували бунт проти Реви: "Кабан товстий, де твоя совість? Гнати поганою мітлою".

Також Знай.ua повідомляв, що Путін зібрався до України: скандальну заяву зробив "рупор Кремля" Дмитро Пєсков.