У Києві на Рибальському півострові побудують новий житловий квартал.

Загалом на Рибальському півострові з'явиться 36 багатоповерхових будинків. Усі вони будуть поверховістю від 2 до 30 поверхів на 6,2 тисячі квартир.

Площа ділянки для будівництва становить 40 га, загальна площа комплексу - 927,7 тис. кв. м. При цьому площа підземної частини, тобто паркінгу комплексу складе 208,3 тис. кв. м, надземної - 719,4 тис. кв. м. Компанія очікує, що загалом у новому мікрорайоні житиме 15, 4 тисячі осіб.

Крім того, проект включає бізнес-центр загальною площею 58,2 тис. кв. м (орендна - 43,5 тис. кв. м), а також вбудовані комерційні приміщення на 44,4 тис. кв. м. (орендна - 33,3 тис. кв. м).

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В проекті передбачено всього один дитячий садок на 307 дітей і одна школа на 1,11 тисячі учнів.

У 2016 році Київрада затвердила детальний план територій Рибальського острова, який передбачає забудову промислових зон житлом та мультифункціональними будівлями. Зокрема, план збільшує площу кварталів багатоквартирної забудови з 5,3 гектара до 44,4 гектара і скорочує площу ділянок іншого призначення з 71,62 гектара до 3,95 гектара.

Нагадаємо, що ми писали: Офшори посеред Києва: депутати розповіли, як на землі для дитсадків відмивають гроші.

Також Знай.ua повідомляв про те, що стихія зірвала роботу Порошенка: він полетів, але обіцяв повернутися.

Також Знай.ua повідомляв, що команду Кличка хочуть затягати по судах: будівництво Шулявської розв'язки під загрозою зриву.

Кияни на чолі з автором альтернативного, значно дешевшого та технічно оптимальнішого, проекту трирівневої розв'язки продовжують активну боротьбу за проведення архітектурного конкурсу.