16 березня, в Києві перекриють рух автотранспорту на скандальному Шулявському мосту в зв'язку з його реконструкцією, яка обійдеться місту в 1 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Відзначається, що демонтаж шляхопроводу, який закривають на повну реконструкцію розпочнеться вже з 17 березня.

"Етапність виконання робіт передбачає, що перші роботи - це демонтаж контактної мережі, демонтаж опор освітлення, демонтаж карнизних блоків, демонтаж консолей тротуарів, розбирання асфальтно-бетонного покриття, демонтаж самих балок прогонових будов і частковий демонтаж ростверків", - написано в ньому з посиланням на слова головного інженера КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" Олександра Здольник.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім того відзначається, що завершення роботи з будівництва шляхопроводу загальною довжиною у 158,7 метрів повинна завершитись вже до кінця 2019 року.

Відзначається, що відповідно до проекту будівництва передбачається, будівництво велосипедних доріжок, ліво- і Правоповоротні з'їздами, а також в планах реконструкція підземного пішохідного переходу, благоустрою та озеленення.

Відзначається, що рух транспорту на час реконструкції буде організовано прилеглими до шляхопроводу вулицями, зокрема водії зможуть в напрямку вулиці Олександра Довженка - Вадима Гетьмана відбуватися по вул. Антона Цедіка і Петра Нестерова, з виїздом на проспект Перемоги.

Крім того відомо, що на перетині вул. Нестерова та проспекту Перемоги встановлять тимчасовий світлофор.

Більше того вулицю Антона Цедіка, вулицю Петра Нестерова, Гарматну та Виборзьку переведуть у режим одностороннього руху

Разом з тим варто відзначити, що до початку масштабного транспортного колапсу залишаються лічені дні. Наприкінці цього тижня відбудеться перекриття Шулявського шляхопроводу – рух буде організовано прилеглими вулицями. Втім, кияни на чолі з автором альтернативного, значно дешевшого та технічно оптимальнішого, проекту трирівневої розв'язки продовжують активну боротьбу за проведення архітектурного конкурсу. Обраний же міською владою проект обійдеться у понад 1 млрд грн.

Захмарна вартість: за дружніми зв’язками Кличка?

Будівельні роботи триватимуть 17, 5 місяців, а загальна вартість затвердженого проекту сягає понад 830 млн грн. Проте ця сума може значно збільшитися в ході робіт. А пов'язано це із передбаченим у затвердженому проекті знесенням цеху заводу "Більшовик".

Нагадаємо, сплив факт ймовірного продажу записів з тисяч столичних відеокамер.

Як повідомляв "Знай.ua", війна за столичні парки триває.

Також "Знай.ua" писав, що під Херсоном повним ходом йде будівництво найбільшого аквапарку України.

Наступного тижня Шулявський міст закривають на реконструкцію