У Києві раніше звичайного терміну завершать опалювальний сезон. Вже в суботу, 6 квітня, в столиці почнуть відключати опалення. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Враховуючи прогноз Укргідрометцентру про стабільну погоду, - більше 8 градусів тепла протягом дня, прийнято рішення завершити опалювальний сезон не 15-го, а 6-го квітня.

На проведення необхідних заходів необхідно до трьох діб. Тепло відключать на всіх об'єктах соціальної інфраструктури і в житлових будинках. Однак медустанови можуть продовжити опалювати за індивідуальними заявками, рішення будуть приймати головлікарі.

У КМДА зазначили, що вперше тепло надавало не комерційне, а муніципальне підприємство. За сезон було понад 6 тисяч пошкоджень, які ліквідував підприємство ″Київтеплоенерго″.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вже 8 квітня 2019 року почнуть підготовку до наступного опалювального сезону. Планується провести масштабну програму модернізації теплових мереж і обладнання. На заміну мереж виділено понад 500 млн грн.

Також до початку наступного опалювального сезону планується замінити більше 130 км мереж. Більше 120 об'єктів будуть модернізовані, 20 — магістральні мережі, 100 — розподільні. В першу чергу мова йде про Троєщині, Оболоні та Борщагівці.

Також Пантелєєв повідомив, що 7% об'єктів відключено від опалення раніше терміну за індивідуальними заявками, це - близько 1000 об'єктів, в основному адміністративні будівлі.

Відзначимо, що раніше опалювальний сезон завершували 15 квітня.

Нагадаємо, незважаючи на нічну мінусову температуру, яка на цьому тижні спостерігається у столиці, в КМДА повідомили про завершення опалювального сезону. Коли саме у киян перестануть гріти батареї, Знай.uа дізналися під час прес-брифінгу, який відбувся 3 квітня в будівлі столичної мерії.

Раніше Знай.uа писав, що НАТО стане кісткою в горлі Путіна: Україну будуть охороняти на суші, воді і в повітрі - жодних шансів противнику.

Знай.uа повідомляв, українцям показали, куди пішла "життя по-новому", соратник Порошенка загадково посміхається: "Мені б таку зарплату хоч раз в 5 років".