В останні роки Україна стала все більше й більше розвиватися, що сприяє її європейській інтеграції. Прикладом цього може послужити те, що Киев посів 34 місце з більш ніж 1000 найюільших міст світу, як одне з найбільших стартап-міст, а Україна в цілому отримала 31 місце з 100 країн. Таку статистику наводить портал Startupblink.

Як виявилося, Київ зробив стрімкий ривок і плигнув на цілих 29 пунктів, адже в 2017 році обіймав 63 місце. Також, приємним бонусом є те, що столиця України обігнала стартап-екосистеми Гельсінкі, Мюнхена, Дубліна і Варшави. Що стосується України, то вона за останні два роки піднялася на 4 позиції.

Основні чинники зростання Києва за 5 років - поява великих гравців, як UNIT.City; 20% щорічне зростання числа IT-фахівців, помітне зростання числа інвест-угод і фондів, великий успіх Grammarly, підняття великих інвестицій українськими стартами

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Позиція країн у рейтингу залежить від кількості проектів, їх якісних характеристих і бізнес-середовища стартап-екосистеми. А ось, що стосується позиції країни, то вона вираховується шляхом оцінки потужності екосистеми.

Крім цього, у рейтинг міст з України також увійшли Одеса (235 місце), Львів (299), Харків (435) і Дніпро (561). У першу трійку рейтингу міст потрапили Сан-Франциско, Нью-Йорк і Лондон. Країн - США, Великобританія і Канада.

Варто відзначити, що в столиці нарахували 321 стартап.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в щорічний рейтинг мільярдерів за версією знаменитого американського журналу Forbes увійшли сім українських бізнесменів.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчитель фізики і математики з Кенії Пітер Табічі визнаний кращим у світі – він переміг у щорічному міжнародному конкурсі Global Teacher Prize 2019 і отримав неймовірний приз.

Також Знай.uа писав, що у рейтингу щастя серед усіх країн світу, яких налічується 156, Україна посіла почесне 133 місце.