Усі православні люди України в ніч на неділю, 28 квітня відзначали світле християнське свято - Великдень. Тисячі людей не лягали спати, а йшли до храму на службу, пише Інформатор.

У Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі в Києві освячення почалося з чотирьох ранку. Щоб всі бажаючі змогли відвідати храм, був перекритий Володимирський проїзд. Люди приїжджали цілими сім'ями і несли великодні кошики у внутрішній двір монастиря. Там до них виходив священик і освячував продукти.

Всі бажаючі могли відвідати храм, поставити свічку і помолитися. По закінченню процесу багато хто робив селфі на тлі красивого монастиря, щоб викласти фото в соцмережі і привітати друзів зі святом Великодня.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що вже настало одне з найважливіших свят, до якого українці готуються протягом декількох днів. Починаючи з чистого четверга печуть паски, фарбують яйця, готують сирну паску та інші святкові страви. Всі ті, хто ще не встиг підготувати традиційні ласощі, можуть розраховувати на ще кілька годин сьогоднішнього дня. Проте вже зовсім скоро підготовка до Великодня закінчиться і почнеться безпосередньо святкування.

Незважаючи на старання не завжди вдається втілити у життя задумане і красива апетитна пасочка перетворюється на безформну купу тісту. Ми зібрали для вас кілька кулінарних казусів, які обов'язково змусять вас посміхнутися.

Як повідомляв портал "Знай.uа": банки в травні не працюватимуть два дні. Ще один робочий день перенесуть через святкування Пасхи. Як стало відомо, вихідними будут 29 та 30 квітня після Великодня, а також 1 травня (День праці) і 9 травня (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні).

Також "Знай.uа" писав, що на Великдень дощі пройдуть по західній Україні, а також у північній частині. При цьому на решті території країни переважатиме суха погода, хіба що до кінця дня 28 квітня у Харківській та Луганській області очікуються невеликі дощі з грозами.