У Києві Рибальський міст, який кілька років був перекритий для автомобілів, повністю перекрили і для пішоходів: нещодавно біля нього встановили паркан і табличку, яка інформує про майбутні будівельні роботи.

Рибальський міст

Крім того, на мосту з'явилася охорона, яка не пускає на його територію перехожих. Паркан також перекрив частину тротуару на Набережно-Хрещатицькій вулиці, яка проходить по стороні, де розташований вихід на Рибальський міст.

Добро на демонтаж старого мосту дали ще в 2013 році, а на його місці звести частину розв'язки нового Подільського мосту. Однак у той час роботи не почалися через призупинення будівництва основного мостового переходу.

Рибальський міст

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Рибальський міст був визнаний аварійним ще на початку 1990-х років, після чого на ньому призупинили автомобільне сполучення, а через кілька років під спорудження були підведені додаткові страхувальні опори. У 2001-му після експертизи заговорили про потребу в демонтажі.

Міст ще якийсь час функціонував як пішохідний. Згодом, коли звели Гаванський міст, з'їзд з Рибальського мосту на однойменний півострів демонтували, і шляхопровід перетворився на майданчик, де збиралася молодь і екстремали, що лазять по його конструкції.

Рибальський міст

Траплялися й трагічні випадки - в липні 2018-го з мосту впав 33-річний чоловік і загинув. Потім у серпні 2018-го сталася ще одна НП: з мосту зірвався молодий хлопець. Незважаючи на всі зусилля медиків, через кілька тижнів він помер.

Рибальський міст

Варто відзначити, що Рибальський є одним з перших у світі гвинтових мостів із залізобетонною балкою жорсткості. Його відкрили в 1963 році і він планувався, як пішохідний. Але через характеристики міцності згодом на нього почали пропускати поодинокі автобуси і автомобілі в обох напрямках, що надалі переросло в інтенсивний рух. Він вважався цінним пам'ятником 1960-х років.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що стало відомо, що цим літом в анексованому Росією Криму туристичний сезон буде ще гіршим, ніж в минулому році.

Як повідомляв портал "Знай.uа": будівельники на спорудженні залізничної частини Кримського моста, поклали вже 22 кілометри рейок з 38 на незаконно зведеної Росією споруди.

Також "Знай.uа" писав, що в Держагентстві автомобільних доріг України повідомили про хакерську атаку на свій сайт.