У четвер, 9 травня, з нагоди Дня перемоги над нациизмом у Другій світовій війні у Києві вшановують пам'ять загиблих та жертв найкривавішої війни ХХ століття.

Подробиці з центру столиці повідомляє кореспондент Знай.ua.

У парку Вічної Слави традиційно відбувається церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата.

Із самого ранку ряд вулиць було перекрито для руху транспорту у зв’язку з заходами.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На захід завітали митрополит Онуфрій у компанії з депутатом-опоблоківцем Вадимом Новинським та вищого духовенства УПЦ Московського патріархату.

"Як це так можно в такий день прийти і без жодних докорів совісті молитися за ветеранів?Зрадники України, і вистачає ж нахабства!", - обурюються кияни.

"Наші діти на Сході гинуть,а вони тут красуються! Самі ж все роблять,щоб розвалити Україну"- додає учасниця пам'ятної акції.

Головний "тренд" цьогорічного заходу - червоні маки та маленький прапор України, які красуються на грудях в учасників ходи та правоохоронців.

Багато киян прийшли разом із дітьми - навіть похмура погода у цей день не завадила бажаючим ушанувати пам'ять наших прадідів.

"І нічого, що погода не весняна - ми з чоловіком прийшли, аби вшанувати пам'ять всією сім'єю, тим більше що в цій війні брали участь і наші рідні діди" - каже киянка Олена Свирчук.

Іще один киянин вийшов з плакатом та висловив обурення з приводу пам'ятного знака загиблим воїнам.

"На пам'ятнику немає ні імен, ні по-батькові загиблих. Це безіменна казенна пам'ять. Ганьба нам", - написано на плакаті чоловіка.

Нагадаємо, 9 травня 2019 року, беззаперечно, - найсвітліше свято для всіх українців. Адже тоді багато наших дідів та прадідів брали участь у боротьбі з фашизмом.

9 травня в Україні
9 травня в Україні

Міська влада Києва та ряду інших міст України вже анонсувала заплановану офіційну програму заходів у цей день. Травневі вихідні залишилися позаду, проте традиційно 9 травня в Україні - також вихідний день.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у четвер, 9 травня, у столиці через проведення масових заходів, у яких візьмуть участь 200 тисяч осіб, перекрито рух транспортних засобів на деяких вулицях.

Через таку значну кількість людей ситуаційні центри на місцях приступили до роботи о 07:00 і до завершення заходів будуть функціонувати в надзвичайному режимі.

Також Знай.ua писав про те, що 8 травня – День пам'яті та примирення, день капітуляції нацистської Німеччини.