Пленарне засідання Київради, що стартувало 14 травня, розпочалося дуже гаряче. Мер столиці Віталій Кличко сьогодні був просто нарозхват – у той час, як він тільки-но розпочав засідання, його із димовими шашками та гучномовцями викликали під будівлю розлючені кияни. Та, якщо резонансну тему унеможливлення ведення бізнесу голова КМДА пообіцяв обсудити напряму з мітингувальниками, то в залі засідання йому не вдалося оминути важливі на сьогодні питання від колег. Яких саме, дізнавалися Знай.ua.

"Гроші заплачені, а претензії пред’являти нікому"

Одночасно із репліками мітингувальників, що зібралися під стінами адміністрації, на адресу міського голови прозвучало кілька важливих питань в ході пленарного засідання.

"Зараз місто перебуває в очікуванні чималих надходжень у понад 300 мільйонів гривень. Хочеться почути, як вони розподіляться та на що саме підуть? І друге: чому питання із безхозними дорогами, які не стоять на балансі міських КП, й досі ніяк не вирішується? І, взагалі, що там з питанням якості столичних доріг?", – звернувся до мера столиці депутат Київради Сергій Паладій.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Оминувши суть питань, Віталій Кличко одразу перейшов до "плюсів", зазначивши, що непрофесійних асфальтоукладальників влада карає "подвійним" перекладанням доріг.

"Підрядник, якщо якісь недоліки є, протягом 5 років зобов’язаний усунути – чи просідання, чи неякісно виконані роботи. В минулому році більш ніж на 2 мільйони доларів було зроблено тільки гарантійного ремонту в місті Києві", – відповів мер Києва Віталій Кличко.

Проте, екс-мер столиці Олександр Омельченко як раз детально пройшовся по цьому питанню на одному із засідань Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції. І, варто зазначити, інформація кардинально відрізнялася від сьогоднішніх слів Віталія Кличка.

"В умовах тендерів прописана гарантія на 5 років, а має бути за всіма нормами 8 – 10 років. Але дуже часто вони не витримують навіть і 3 років. А все тому, що фірми, які виконували роботи, згідно із спостереженнями, за кілька років закриваються: гроші заплачені, а претензії пред’являти нікому", – підкреслив колишній мер міста в рамках обговорення тематичного питання Олександр Омельченко.

І на першу частину питання щодо фінансових витрат 300 млн грн голова КМДА теж відповів досить розмито, не навівши жодних конкретних цифр.

"Що стосується грошей, які ми будемо вкладати. В минулому році "митний експеримент" працював, в цьому році грошей від "митного експерименту" нема на дороги. Якість доріг: у нас велика кількість скарг щодо ремонту доріг, дійсно грошей не вистачає. І тому велика частина тих коштів, які прийдуть з приватизації, підуть також на ремонт доріг", – зазначив столичний голова.

Варто зазначити, що "діряві" дороги є однією з ТОП скарг у Контактному центрі 1551 – відповідні заяви з різних районів міста надходять сотнями.

Раніше Знай.ua писав, що на "Київенерго" хочуть подати судовий позов: депутати вимагають відшкодування за "спадок" із дірявих мереж.

Також Знай.ua повідомляв, що поки Кличко виділяє мільйони на свята, кияни приймають душ у дірявих автобусах та потопають у смітті: 1551 завалений скаргами.