Ситуація з невиплатою зарплат в Києві різко погіршилася в порівнянні з попереднім місяцем.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Наразі вже відомо, що підприємства столиці України заборгували зарплатню на більш ніж 172 мільйони гривень.

Експерти вже відзначили, що таким чином у питанні заборгованості заробітної плати можна говорити про негативну тенденцію, адже у порівнянні з минулим місяцем ситуація погіршилась на 10,3%.

зарплата
зарплата

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Відомо, що серед основних боржників перебувають державні підприємства, загальна частка боргу яких серед усіх становить близько 70%. Крім того у списку боржників перебувають компанії з орбіти скандального Укроборонпрому, серед яких Держкосміческого агентства. Також у "чорному списку" Мінрегіону, Мінінфраструктури тощо. Самі неплатники зарплат, в свою чергу, обіцяють погасити заборгованість до 1 серпня поточного року.

Варто нагадати, що китайська компанія Xiaomi опублікувала фінансовий звіт за перший квартал 2019 року. Разом з іншими цифрами в компанії назвали і кількість працівників, а також середньостатистичну зарплату. Відразу варто сказати, що цифри вас шокують. Навіть Apple не кожен співробітник заробляє стільки.

Нагадаємо, міський голова Харкова Геннадій Кернес дуже шикарно живе на скромну зарплату мера. За інформацією ЗМІ, в декларації у Кернеса записано не все, чим він володіє. Деяке майно мера Харкова записано на його цивільну дружину Оксану Гайсинську.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, що на окупованому Донбасі російські військові поширюють інформацію про можливе підвищення зарплат бойовикам з числа місцевого населення у разі прийняття ними громадянства Російської Федерації.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні мінімальна пенсія знову збільшиться. Очікується мінімальний приріст у 67 гривень. Трошки більше, ніж на 2 долари українські пенсіонери отримуватимуть більше. Для когось це смішна сума, а хтось зайву буханку хліба собі купить. Таким чином, мінімальна пенсія зросте до 1564 гривень. Чергове підвищення відбудеться у зв’язку із зростанням інфляції.